Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

"Stor nytta av de nya kunskaperna på jobbet"

– Jag är jättenöjd. Utbildningen har mycket god kvalitet, det är hög kompetens hos kursledarna och undervisningen var väldigt bra planerad och organiserad. Det konstaterar Lena Hedqvist på MTG som avslutade Diplomerad controller i mars 2021.

Lena H_webb

Lena Hedqvist är Finance Manager på Modern Times Group MTG AB, som är ett strategic investment holding-bolag för gaming och e-sportunderhållning. Genom åren har hon arbetat både som redovisningsekonom och ekonomichef men de senaste åren har uppgifterna mer glidit över mot controllerarbete.

I oktober 2020 började hon därför den 18 dagar långa utbildningen Diplomerad controller på Företagsuniversitetet.

– Från början var det tänkt att jag skulle gå en excelkurs men sedan fick jag tips om den här utbildningen och frågade min chef om jag inte kunde få gå den i stället, berättar hon.

Det fick hon och i oktober, när det första undervisningsblocket genomfördes, var det möjligt att gå fysiskt i kurslokalerna men övriga block blev renodlad onlineutbildning eftersom smittoläget i landet blev värre och restriktionerna skärptes.

– Det var jättebra att vi kunde ses en gång men det fungerade alldeles utmärkt med onlineundervisningen också. Det blev en bra gemenskap ändå, konstaterar hon.

Controllerrapporten mest givande

Det har gått en tid sedan hon fick sitt diplom, i mars 2021, och hon har hunnit använda flera av de verktyg och modeller hon fick under utbildningen.

– Absolut mest givande var det att jobba med controllerrapporten, som man arbetar med under stor del av utbildningen. Det har jag stor nytta av i jobbet, berättar Lena Hedqvist.

– Det finns bland annat en budgetmodell i den som vi skulle implementera och det har jag gjort och presenterat under Q1 och det blev verkligen lyckat.

– Vi fick också lära oss olika analysmetoder, bland annat SWOT-analysen, som jag har direkt nytta av i mitt arbete.

Stöd från kursledarna

Lena Hedqvist framhåller också kursledarnas coachning och återkoppling som en framgångsfaktor.

– Kursledarna var väldigt tillgängliga under hela utbildningen. Deras gensvar var stort och alla fick bra återkoppling och det stöd vi behövde.  

 

Utbildningen är på tre dagar i månaden i sex månader och tanken är att den ska gå att kombinera med ett heltidsarbete, vilket hon tycker att den gjorde;

– Det är klart att det blev lite stressigt vissa perioder, vi hade ju exempelvis ett årsbokslut att hantera och det vilar mycket på mina axlar men det är så bra anordnat att det ändå går att planera in utbildningsdagarna på ett bra sätt. Man får information före varje block så att man kan förbereda sig, det var ingenting som kom som en överraskning.

Lena Hedqvist är så nöjd att hon rekommenderar utbildningen till andra.

– Jag är jättenöjd och tycker absolut att man ska gå den. För att tillgodogöra sig den bör man ha jobbat med ekonomi ett tag och ha lite erfarenhet men arbetar man med ekonomi eller redovisning och vill utveckla sig så är den perfekt. Man får bland annat tips och verktyg och lär sig vikten av processer och hur man tar tag i olika projekt.

– Dessutom håller utbildningen mycket god kvalitet, det är hög kompetens hos kursledarna och undervisningen är väldigt bra planerad och organiserad, avslutar hon.

Läs mer om utbildningen Diplomerad controller här