Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

"Säkerhet är en del av mitt DNA"

Jonas-M-af-Rosenschöld[51]

Här berättar Jonas M af Rosenschöld, numera informationssäkerhetsansvarig på Copenhagen Malmö Port AB om sin resa!
 
– Jag beskriver ofta att säkerhet är en del av mitt DNA. De som känner mig skulle vara beredda att hålla med om den beskrivningen. Mitt riskmedvetande gör att jag kan känna mig tryggare de tillfällen som jag väljer att ta en risk, då jag kan anpassa mig så bra jag kan för att möta risken.

– Jag vill fortsätta att bidra för att skapa bättre förutsättningar för min och andras trygghet och säkerhet.
 
– Jag har gått från att vara strandvakt på räddningstjänsten, haft utlandsmission inom Försvarsmakten till att arbeta som polis i 13 år. Sedan sökte jag utbildningen till Säkerhets- och trygghetskoordinator. Jag fick tips om Företagsuniversitetets utbildning Säkerhets- och trygghetskoordinator genom en tidigare kollega som lämnat polisen och gått över till säkerhetsbranschen.
 
– Kollegan gav mig även möjlighet att komma i kontakt med hens tidigare LIA-student. Jag läste om utbildningen och tog kontakt med LIA-studenten. Efter det hade jag fått en bra och positiv bild och kände att det här var något för mig. Jag skickade in min ansökan!

– När jag fick beskedet att jag fått en plats på utbildningen blev jag mycket glad.

– I dag känner jag att jag gjorde rätt val att ta chansen att lära och utvecklas ännu mer i frågor som jag brinner för.
 
– Efter utbildningen tackade jag ja till en fast tjänst hos den arbetsgivare som hade satt ett stort värde på vad jag hade hunnit göra under mina två LIA-perioder i två olika kommuner. I dag är jag informationssäkerhetsansvarig på Copenhagen Malmö Port AB och får fortsätta att bidra med säkerhet på bred front!
 
– När jag frågade min nuvarande arbetsgivare vad det var som gjorde att de valde mig, fick jag svaret ”Vi kände att det var en match made in heaven”.
 

Läs mer om Säkerhets- och trygghetskoordinator i Stockholm här

Läs mer om Säkerhets- och trygghetskoordinator i Göteborg här