Bedrägerier mot organisation och person

– en digital kurs

• Bolag som det nya brottsverktyget
  • Domänen - vad döljer sig bakom?
  • Förebygg, identifiera och hantera bedrägerier

Den absolut snabbast växande brottsligheten är bedrägerier begångna på nätet. Inom kort släpps den nya och unika digitala utbildningen som hjälper till att förebygga, förhindra, identifiera och hantera bedrägerier mot organisation och person.

Bedrägerier mot organisation och person

I "Bedrägerier mot organisation och person" får du fördjupad kunskap om ekobrottslighet men också praktiska verktyg och metoder som gör att du har en bättre chans att förebygga, förhindra, identifiera och hantera internetrelaterade bedrägerier. Du går kursen när du vill, i vilken takt du vill, från vilken plats och skärm (dator, surfplatta eller mobil) du vill.

Kursledare är Anders Björkenheim, expert på bedrägeriprevention. Kursen består av filmer, presentationer, övningar, intervjuer och ett poddavsnitt.

Ur innehållet:

• Målvakterna
  • Bedragaren
  • Enkla steg för att försvåra för bedragaren
  • De flesta vill oss gott - men inte alla
  • Domänen, hemsidan
  • Riv bedragarnas mur
  • Kanondeal? Lita på magkänslan!
  • Använd verktygen - hur skulle du lura din organisation?
  • Vad kostar bedrägerierna ditt företag
  • Hitta historiken
  • Tips från polisen
  • Tips från internetexperten
  • Konkreta exempel
  • Praktiska verktyg
  • Övningar

Deltagare

Kursen vänder sig till säkerhetschefer, säkerhetssamordnare och andra som arbetar med ekonomiska risker, brott, bedrägerier med mera.

Mål

Målet med kursen är att ge praktiska verktyg och metoder som gör att du kan har en bättre chans att förebygga, förhindra, identifiera och hantera internetrelaterade bedrägerier.

Metod och form

Kursen är helt digital. Det betyder att du går kursen när du vill, i vilken takt du vill. Från vilken plats och skärm (dator, surfplatta eller mobil) du vill. Den bygger på filmer, poddar, artiklar och checklistor samt praktiska övningar.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post på kurs@foretagsuniversitetet.se för bokning, information och kursrådgivning.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se