Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer 

 

Vidgade Vyer 2019

Vidgade Vyer

Tvådagarskonferens för dig som är assistent eller administratör

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Vi kommer inom kort börja planera Vidgade Vyer 2020.

Vidgade Vyer är en tvådagarskonferens särskilt framtagen för dig som är assistent eller administratör.

Vid konferensen 2019 var Titti Schultz moderator och årets tema var The Solid Rock in Changing Times. När omvärlden, arbetsplatserna och arbetssätten förändras i snabb takt blir assistentens roll som fast punkt och samordnare viktigare än någonsin. Det fungerar förstås bara om assistentrollen också förändras. 

De två dagarna bestod av inspirerande föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen. Ur programmet:

  • Erika Charbonnel från Kairos Future ger oss "What's on 2019?"
  • Företagsbyggaren Saeid Esmaeilzadeh talar om drivkrafter och företagsbyggande i vår tid 
  • Adam Fidler, stjärnföreläsare från Storbritannien, talar om "leadership, management and the assistant"
  • Medieproffset Jeanette Fors-Andrée ger råd om assistentens roll i en mediekris

Dessutom gästades Vidgade Vyers scen av personligheter som vi bjudit in därför att de inspirerar och ger nya insikter. Du får möta Erik Ringertz, VD för Netlights, som utmanar vår syn på hur man organiserar företag och skådespelaren och regissören Helena Bergström talar om resultatinriktat och omhändertagande ledarskap och bröderna Daniel och Emil Norberg visar hur man lyckas i en tid av ny teknik och nya medier. Dessutom får du lyssna till fantastiska Linnea Henriksson i ett personligt samtal om mod, kreativitet och karriär. 

På kvällen mellan de två dagarna förflyttade vi oss till Nalen för en god middag, underhållning och utdelning av utmärkelserna ”Executive Assistant Awards” och ”Upcoming Executive Assistant of the Year”.

Program

Programmet för 2020 publiceras senare. Nedan är programmet för 2019 års konferens:

Torsdag den 14 februari

10.00Välkommen till Vidgade Vyer 2019

Vidgade Vyers moderator Titti Schultz inleder

10.15What's on 2019? – for cosmopolitan lovers and others

Vilka blir 2019 års trender? Vi inleder med en bred trendspaning som ger en inblick i de omvärldstendenser som kommer att dominera året. Erika Charbonnel från Kairos Future kartlägger allt från de stora megatrenderna till de små tendenserna. Välkommen att ta del av trenderna i världen, i samhället, i arbetslivet och – eftersom det är den 14 februari – också i relationernas värld.

11.00Anna spanar om effektivitet

Anna Malmström är Executive Assistant på transportföretaget Shorelink. Vid ett par tillfällen under Vidgade Vyer kommer hon att dela med sig av sina personliga spaningar och tips och trix som gör arbetet som assistent effektivare, smartare och roligare.

11.15Kort paus

11.35Tillit

”Tillit” är ett ord som chefer ofta använder när de beskriver relationen till sin assistent. Tillit är ett tillstånd som du förväntas skapa tillsammans med andra för att åstadkomma resultat. Forskningen visar också att tillit får oss att bli lyckligare och friskare och det reducerar komplexitet och ökar lärandet på våra arbetsplatser.

Katarina Billing, författare till boken ”Steg mot tillit”, berättar här vad tillit är och hur man som assistent kan skapa och behålla tillit i relationen till sina intressenter.

12.20Lunch

13.20I stormens öga

Mediedreven har blivit allt fler och allt brutalare. Samtidigt har de faktiska kriserna inte ökat i antal: Sverige ligger på fjärde plats av 176 länder med minst korruptionÄndå finns en trend där allt fler enskilda individer, ofta chefer, framställs som korrupta.

Jeanette Fors-Andrée är en av Sveriges främsta experter på kriskommunikation. I en key note särskilt framtagen för Vidgade Vyer berättar hon om vad som händer när ryktesspridning och mediedrev drar igång och hur den som finns nära chefen ska agera.

14.10Harder, faster, better, stronger

”Vi strävar efter ett modernt ledarskap men organiserar våra företag som om det vore 1700-tal”, säger Erik Ringertz, VD för Netlights. Han ifrågasätter normerna för hur ett företag ska organiseras och ledas. I en föreläsning som utmanar dig att tänka utanför boxen berättar han om sin vision om ett humant och mer naturligt ledarskap.

14.45Eftermiddagskaffe

15.15Anna spanar om effektivitet

15.30Ur chefens perspektiv: Visionären, miljardbolagen och den lyckosamma slumpen

Saeid Esmaeilzadeh kommer till Sverige som flykting när han är åtta år. Tjugo år senare blir han Sveriges yngsta docent i materialkemi. Av en lyckosam slump framställer han världens hårdaste glasmaterial när ett experiment inte går som det ska. Det blir början på det framgångsrika bolagsbygge som Saeid Esmaeilzadeh och hans barndomsvän Ashkan Pouya ägnar det nästkommande decenniet åt. Tillsammans har de byggt miljardbolag. 

Hör Saeid berätta om drivkrafter, ledarskap och företagsbyggande och om fenomenet serendipity: den lyckosamma slumpen

16.10Bensträckare

16.20Helena Bergström om teamet och ledarskapet

Som skådespelare behöver Helena Bergström knappast någon närmare presentation. Folkkär, guldbaggebelönad och med ett pärlband av stora roller bakom sig. Hon kan också lägga en rad succéer som regissör till sin meritlista, nu senast Mia Skäringers succéföreställning. I ett samtal med Titti Schultz berättar Helena om sin syn på ledarskap, om ambitionen att förena resultatinriktat ledarskap med omhändertagande och om att leda sina före detta arbetskamrater.

17.00Titti Schultz sammanfattar dagen och bjuder in till kvällens aktiviteter

17.10Paus med möjlighet till incheckning alternativt aktivitet för de som inte ska checka in

18.30Middag

Vi träffas på traditionsrika Nalen för en kväll med middag, underhållning och utdelning av ”Executive Assistant Awards”

Fredag den 15 februari

09.00Titti Schultz inleder dagen

09.10Leadership, management and the assistant

Rollen som assistent utvecklas allt mer till att vara både administrativt stöd och stöd i själva affären eller verksamheten. Kopplingen till chefens verksamhet och till organisationens mål blir därmed viktigare. Adam Fidler, med en bakgrund som assistent och nu internationell föreläsare, tillhör de som tänkt mest på detta. Här delar han med sig av sin syn på assistentrollens utveckling och framför allt om kopplingen mellan assistentens arbete och själva verksamheten.

10.15Förmiddagskaffe

10.45Assistent 2019

  • Hur ser svenska chefer på assistentrollen 2019?
  • Vad tycker cheferna är viktigt för att samarbetet med assistenten ska bli ännu bättre? Vad tycker assistenterna?
  • Vilka är de senaste trenderna i assistentrollen i Sverige och internationellt?

Välkommen att ta del av resultaten från den färska undersökningen "Chefen och assistenten" och lyssna till en trendspaning med assistentperspektiv.

11.25Profiler och krav när arbetsgivarna söker

Hur ser en assistentprofil ut 2019? Vilka kompetenskrav ställer arbetsgivarna när de söker nya assistenter? Vilka faktorer är utslagsgivande i rekryteringen? Eva Bennich Rathsman och Hedvig Olsson är specialiserade på yrkesgruppen assistenter hos rekryterings- och bemanningsbolaget Inhouse. Här delar de med sig av sina erfarenheter.

11.50IMA har ordet

12.00Lunch

13.00Succén som bara hände

Daniel Norberg har gjort sig känd genom sina parodier på Melodifestivalnummer, klipp som sedan 2014 har genererat mer än 40 miljoner visningar på YouTube. Vid hans sida, oftast bakom kulisserna, finns alltid brodern Emil. Succén har varit möjlig tack vare ny teknik som demokratiserat processen att nå publiken: alla kan filma i HD med mobilen och använda samma slags YouTube-konton som världsstjärnor gör. Men bakom det som kan förefalla enkelt finns avancerad taktik och strategi. I ett samtal med Titti Schultz berättar Daniel och Emil Norberg om att bygga ett imperium i den nya teknikens och de nya mediernas värld.

13.30Anna spanar om effektivitet

13.45Från assistent till VD

Jeanette Lesslie är VD för 2Secure och en välkänd och respekterad profil i säkerhetsbranschen. Sin karriär började hon som assistent under 12 år bland annat på SAS, och därefter som säkerhetschef på Grand Hotel. Hör Jeanette berätta om sin spännande karriär, sina erfarenheter och om hur hon upplevde steget från assistent till chef. Har hon ändrat något i sitt förhållnings- eller arbetssätt? Vad har hon tagit med sig från tiden som assistent? Vilka råd vill hon ge till den som vill utvecklas i sin roll eller ta steget till en ny roll?

14.20Bensträckare

14.30Linnea Henriksson om mod, kreativitet och karriär

Artist med tre soloalbum i ryggen, programledare för bland annat ”Musikhjälpen” och nu senast uppmärksammad och hyllad för sin medverkan i TV4s ”Så mycket bättre”: Linnea Henriksson tillhör den nya generationens artister med många strängar på sin lyra. Gemensamt för allt hon gör är modet att våga göra saker på sitt eget sätt och alltid med en kreativ twist. I Vidgade Vyers final möter Titti Schultz Linnea Henriksson i ett samtal om mod, kreativitet och karriär.

15.10Titti Schultz knyter samman årets Vidgade vyer

15.20Eftersmiddagskaffe och avslutande After Conference

Information

Vidgade Vyer

Konferensavgift

8 500 kronor exkl. moms. I priset ingår två dagars seminarieprogram med föreläsningar, samtal och intervjuer samt en festlig middag med nätverkande och underhållning.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att e-posta till konferens@foretagsuniversitetet.se 

Hotell

Ta chansen att övernatta på nya, fina Hotel At Six där konferensen äger rum. Specialpris för dig som deltar i  Vidgade Vyer är 1 995 kronor/natt inklusive frukost. Du bokar hotellrum genom att gå in på hemsidan www.hotelatsix.com och ange VYER19 under "Bokningskod".