Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

HR:s roll vid förvärv och samgående

- Mergers and Acquisitions

  • HR-s roll före, under och efter samgående
  • Due Diligence, sekretessavtal och kostnader för integration
  • Kommunikationsplan och förhandling med facket
HR:s roll i Mergers & Acqusitions

Företagsvärlden är i ständig rörelse, företag slås samman och köps upp, både inom landet och internationellt. Oorganiska tillväxtstrategier blir allt viktigare för framgång. Med påtryckningar från investerare kräver den dynamiska affärsmiljön en kombination av kunskap och effektivt genomförande för att leverera hållbart värde idag, i morgon och långt in i framtiden.

I dessa sammanslagningar och uppköp har HR naturligtvis en viktig roll för att verksamhetsöverföringen ska ske så smidigt som möjligt, från det förberedande arbetet till själva samgåendet. I den här kursen går vi igenom allt från Due Diligence, kulturella skillnader, sekretessavtal och kostnader till kommunikation och förhandling med facket samt den slutliga integrationen.

Kursledaren Angelica Goldring har egen erfarenhet av arbete med förvärv och samgående i sin roll som HR-chef i internationella bolag.

Fakta

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som arbetar med HR i ett företag som står inför en sammanslagning eller ett uppköp eller som vill ha kunskapen för den dag det behövs.

Mål

Kursens mål är att ge dig kunskaper som gör att du i din HR-roll kan bidra på bästa sätt i processen vad gäller mergers & acquisitions.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation samt i de fall kursen genomförs på plats i våra kurslokaler även luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

Hotell

Utbildningen genomförs i Posthuset på Vasagatan 28 i Stockholm. För dig som kommer resande erbjuder vi specialpris på två fina hotell nära kurslokalen: Nordic Light Hotel: boka på nordiclighthotel.com och ange bokningskod "FUN-deltagare" eller Clarion Hotel Sign: ring 08-676 98 00 eller mejla till cl.sign@choice.se och uppge avtalsnummer CH2005318.

STOCKHOLM