Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

De tre nominerade är...

På Säkerhetsgalan delas utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil ut igen. De tre nominerade i år är Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum, som nomineras för sitt strategiska arbete med operativt fokus, Siren Hofvander, CSO för Docly, som nomineras för sin vilja att göra säkerhet roligt och tillgängligt och Olle Segerdahl, säkerhetskonsult på F-Secure, som nomineras för att han sprider kunskap på ett pedagogiskt sätt och med stort engagemang.

Juryn, som består av Jenny Persson, Aktuell Säkerhet, Lotta Eriksson, Företagsuniversitetet, Magnus Ranstorp, Försvarshögskolan, Anne-Marie Eklund Löwinder, IIS, Andrew Spry, ASIS, Thomas Lundin, NSD och Janne Haldesten, Sig Security, har föreslagit de tre profilerna med följande motiveringar:

Anders Gidrup_liten

Anders Gidrup, säkerhetschef på Locum:
"Anders Gidrup inte bara andas säkerhet, han lever säkerhet och verkar med stor kunskap, hängivenhet, långsiktighet och engagemang för att öka medvetenheten och vikten av säkerhet. Han har genom ett strategiskt arbete med operativt fokus drivit hela organisationen framåt för ett bättre strukturerat proaktivt och systematiskt säkerhetsarbete för är att skapa trygga vårdfastigheter.

Inom Svenska bandyförbundet och genom stödet till alla föreningar inom elitserien har han bland annat tagit risk managementarbetet till nya nivåer.
Anders kännetecknas av både nyfikenhet och trygghet och besitter ett pedagogiskt lugn. Han sprider gärna sin proffsiga och djupa säkerhetskunskap vidare till andra, både nationellt och internationellt."

 

Siren Hofvander_liten

Siren Hofvander, CSO för Docly:
"Siren Hofvander är en IT-säkerhetsmedarbetare med ett brinnande intresse för att hålla användarna säkra – och göra säkerheten både rolig och tillgänglig. Hon började sin karriär med att leta fel i sina kompisars program.

Hon arbetar till vardags som CSO för Docly och specialiserar sig på att bygga upp säkerhet i SLDC, det vill säga en datatjänsts livscykel, för att säkerhet ska bli en naturlig del av den.
Hon är också chef för IT-säkerhetsgruppen SecuriTea. Siren drivs av uppfattningen att säkerhet är en uppgift för alla, inte bara hackereliten. Hon vill kort och gott avmystifiera säkerhet - det är varken mystiskt eller svårt - och det gör hon genom att vara nyfiken, envis och tålmodig."

Olle Segerdahl_liten

Olle Segerdahl, Principal Security Consultant på F-Secure:
"Olle Segerdahl är en välkänd profil i den svenska IT- och informationssäkerhetsbranschen och sprider med stort engagemang kunskap på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt, bland annat genom podcasten ”Säkerhetsnack”. Han medverkar på olika sätt för att få fram lösningar som ska skydda såväl Sverige som nation som nationella säkerhetsintressen.

Han är en av initiativtagarna till konferensen Sec-T och bidrar själv med sin expertis på internationella säkerhetskonferenser för att sätta Sverige på kartan. Olle rör sig med stor auktoritet mellan grundläggande cybersäkerhetsbehov för små och medelstora företag till de globala jättarnas säkerhetslösningar.
Han har dessutom under senare tid medverkat i arbetet att ta fram den första nationella normen för cybersäkerhet i Sverige."

På Säkerhetsgalan, som arrangeras den 10 april på Hotel At Six (eftermiddagen) och Hamburger Börs (kvällen), avslöjas vem som kniper titeln Årets Säkerhetsprofil 2019. Läs mer om konferensen och boka din plats här!