Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

“Kursen var väldigt användbar"

Företagsuniversitetets heltäckande utbildning “Ledarskap i praktiken” ger dig praktiska verktyg och metoder för de utmaningar och möjligheter du möter idag. Simon Varley, rektor på Engelska skolan i Huskvarna, har gått kursen "Ledarskap i praktiken".

 

Simon, hur skulle du beskriva kursen “Ledarskap i praktiken”?

– Väldigt användbar. Jag är en person som föredrar handfasta verktyg och strategier, framför exempelvis en övervikt av teori och generell forskning. Och den här kursen gav mig precis vad jag hoppades – den var sex dagar lång och det kändes som att jag varje timme fick någonting konkret och handfast med mig som jag ville börja använda på jobbet direkt.

Vad i kursen skulle du utnämna till dess “guldkorn”?

– Personlighetstestet och den dokumentation, diskussion och insikt som följde. Man tycker att man redan vet vem man är. Men efter en övning som denna får man en ny förståelse för hur man som människa och ledare är, och uppfattas, bland andra människor. Man förstår samarbete, meningsskiljaktigheter och konflikter på ett nytt sätt. Hade jag haft möjlighet hade jag skickat hela företaget på det här.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå kursen?

– Ge den en chans, den är verkligen värd det. Det finns så många kurser och utbildningar inom ledarskap och man undrar alltid om de är värda pengarna. I vår grupp var alla mellan 30-55 år och alla var lika nöjda. Jag hade som sagt gärna skickat alla jag jobbar med.