Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

“Ledarskapsutbildning kommer att bli ännu viktigare för oss”

Birgitta Stenlund är chefsassistent på Svenska Kyrkan i Kungsängen-Västra Ryds församling. Hon gick utbildningen ”Kommunikativt ledarskap” hösten 2020.

Birgitta_Stenlund

- Svenska Kyrkan har påbörjat en förändringsresa där vi går från att anställda medarbetare bedriver mycket av verksamheten till att arbeta mer med volontärer. Det ställer nya krav på oss vad gäller ledarskap och kommunikation. Vi måste bli ännu bättre på att kunna kommunicera vår målbild och visa vart vi är på väg. Och vi måste kunna stödja och leda våra volontärer.

- Ledarskapsutbildning kommer att bli ännu viktigare för oss framöver när vi måste kliva fram och vara starka ledare.

- Jag tycker verkligen att kursen ”Kommunikativt ledarskap” gav mig det jag behöver i den situation vi befinner oss i nu. Jag blev påmind om vikten att kommunicera tydligt, särskilt när man är i en förändringsprocess. Kursledaren Louise Lind var fantastisk och delade med sig av sin egen erfarenhet och gav färska exempel från sitt eget ledarskap.

Både ny kunskap och bekräftelse på att man gör rätt

- Den här kursen passar både de som är nya i sitt ledarskap och de som behöver fylla på och uppdatera sina kunskaper och få bekräftelse på det de redan gör. Man behöver inte heller nödvändigtvis vara chef för att ha nytta av kunskaperna, det man lär sig är bra även för självledarskapet. Något som ju blir allt viktigare.

Jag är en ambassadör

- Jag är en riktig ambassadör för Företagsuniversitetet. Jag har gått flera utbildningar och är mycket nöjd. Dessutom är de proffsiga och har en hög servicenivå. Jag missade till exempel ett kurstillfälle i en längre utbildning en gång och vi hittade en lösning så att jag kunde ta igen det och få kunskaperna jag skulle ha fått i en annan kurs i stället.

Läs mer om kursen i Kommunikativt ledarskap