Kan jag jobba vid sidan av studierna?
Ja, studierna är utformade så att du kan jobba samtidigt som du studerar.

Är studierna CSN berättigade?
Det beror på studietakten. Är studietakten 50 procent  eller mer är du berättigad till CSN. Detta är fallet med Företagsuniversitetets Yh-kortkurs ”Säkerhetstekniker” som har en studietakt på 60 procent. De två övriga Yh-kortkurserna ”Cybersäkerhet” och ”Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet” har en lägre studietakt än 50 procent och är därmed inte studiemedelsberättigade.

Jag vill gå båda två Yh-kortkurser ”Cybersäkerhet” och ”Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet” under hösten. Kommer det att vara möjligt?
Ja, det blir möjligt. Vi kommer att schemalägga dessa två utbildningarna så att de inte kolliderar med varandra.

Hur är de respektive samarbetspartner involverade i Yh-kortkurserna?
Respektive samarbetspartner har varit drivande i att ta fram utbildningen i samarbete med Företagsuniversitetet. Samarbetsparterna kommer att vara aktiva bland annat som ansvariga kursledare och är också representerade i Företagsuniversitetets ledningsgrupp.

Vilka förkunskaper krävs?
Det finns behörighetskrav för varje Yh-kortkurs, de ser olika ut beroende på vilken kurs du väljer. Vi publicerar relevant information på Företagsuniversitetets hemsida de närmaste dagarna, håll utkik där!

Hur söker jag till Yh-kortkurserna?
Skicka en intresseanmälan som du hittar på respektive Yh-kurs på Företagsuniversitetets hemsida.

När startar yh-kortkurserna?
Så snart som möjligt i höst, aktuella datum publiceras på Företagsuniversitetets hemsida inom kort.

Jag har fått klartecken från min chef. Finns det mer material som jag kan visa?
Förutom informationen som du hittar på Företagsuniversitetets hemsida finns det en utbildningsplan för varje utbildning.

Läs mer om respektive Yh-kortkurs här:

Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet

Cybersäkerhet

Säkerhetstekniker