Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

City-topp-red

 
City Masterclasses - snabbt, lättillgängligt, konkret och utvecklande för dig som vill leva det livslånga lärandet men har ont om tid.
 

Våra City Masterclasses riktar sig till dig som är etablerad i din yrkesroll men vill vässa dina kunskaper och stärka din profil.

I en tid av förändring har vi skapat ett format som kännetecknas av aktualitet, spetskompetens och djup. Utan att ta för mycket av din tid i anspråk. Alltid med goda exempel som du kan ta med dig till din egen verksamhet. Vi välkomnar de skickligaste kollegorna och erkända föreläsare till ett såväl praktiskt som teoretisk möte.

Vi kombinerar aktuell kunskap i form av input från en expert med diskussioner, problemlösning och reflektion. Vi avrundar eftermiddagen med mingel och nätverkande.

City Masterclasses genomförs på Företagsuniversitetet i Posthuset på Vasagatan 28 i centrala Stockholm.
 

Program 2022

HR i ledningsgruppen

Den här City Masterclassen vänder sig till dig som är HR-chef eller HR Business Partner och har temat HR i ledningsgruppen.

Ledningsgruppsarbete är ofta komplext, dit stora förväntningar riktas vad gäller riktning, beslut, ordning och reda och mycket annat. Något händer i dagens organisationer där kraven på flexibilitet, omvärldskoll och snabbhet förändrar ledningens arbete. Kraven ökar på  ledningsgruppens medlemmar, deras arbete och framförallt resultat.

HR har inte en så lång historia som medlem i högsta ledningsgrupperna, men har i det moderna företaget nu blivit en självklarhet. Att ta plats med HR-frågorna kräver sin rollinnehavare både vad gäller kunskaper och förmåga att interagera med andra.

Varmt välkommen till en halvdag där vi diskuterar och reflekterar över rollen och ger tips på hur du aktivt kan påverka och bidra till ledningsgruppens utveckling!

> HR i ledningsgruppen

 
 
Företagskultur i de nya agila organisationerna

Är 9 -17 det bästa systemet att leverera i verksamheten om inte dessa är de givna öppettiderna? Måste alla vara på plats på kontoret alla dagar? Hur hittar vi en lösning som är optimal för just vår verksamhet? Vilka smarta idéer har andra kommit på? Vilka är de viktigaste lärdomarna vi fått från de senaste årens förändringsresa? Vad är det viktigaste att ta med sig i planeringen framåt?

Välkommen till en eftermiddag där du får kunskap om värderingar, beteenden och behov i det "nya normala", det vill säga de agila organisationerna med självstyrande team och distansarbete, samt möjlighet att diskutera och reflektera tillsammans med andra!

> Företagskultur i de nya agila organisationerna

 
 
Navigera klokt i internpolitiken

Upplever du ibland att det känns som sirap i organisationen? Att beslut tas men sedan händer det ingenting? Eller säger vissa kollegor en sak på era möten och sedan agerar de precis tvärtemot? Då kanske du befinner dig mitt i ett internpolitiskt spel, något som pågår i de flesta organisationer utan att vi ser det så tydligt.

Välkommen till en eftermiddag där du får kunskaper och goda råd om hur du kan navigera klokt i det internpolitiska spelet. Du får hjälp att både se och förstå vad som kan pågå runt dig. Vi diskuterar och reflekterar tillsammans.

> Navigera klokt i internpolitiken

 
 
Påverkansoperationer - ett hot mot verksamheten

Pandemin har tydligt påvisat att det har blivit viktigare att kunna hantera vilseledande och felaktig information. Särskilt avsiktligt vilseledande och manipulerad information från illasinnade aktörer - informationspåverkan. Alla typer av verksamheter måste lära sig hur man parerar informationspåverkan.

Välkommen till en eftermiddag som ger dig kunskaper och möjlighet att under sakkunnig ledning diskutera de påverkansrisker och -hot som finns omkring oss och hur vi ska hantera dem.

> Påverkansoperationer - ett hot mot verksamheten