Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

”Efter utbildningen känns det som att dörrarna till branschen har öppnats upp”

IMG_5607_2
Vad lockade dig att söka den här utbildningen?

Möjligheten att fortsätta utvecklas inom säkerhetsbranschen på en helt ny nivå. Jag har under 17 år arbetat som väktare, ordningsvakt, larmoperatör, säljare och gruppledare inom bevakningsbranschen och kände att det nu var läge att utveckla mig själv i branschen. Jag har många gånger gått i tankarna att studera men det har aldrig blivit av. Nu kände jag att om jag någon gång skall vidrutveckla mig inom ett område som jag finner högst intressant så är det nu eller aldrig.

Vad har utbildningen gett dig?

En fördjupning i det som jag kände mig hemma med i arbetslivet. En större förståelse i hur branschen fungerar och verktyg och kunskap att kunna jobba vidare på en ny nivå med säkerhets- och trygghetsfrågor.

Vilka jobb är du intresserad av att söka här framöver?

Då jag har jobbat med handelssäkerhet större delen av min tid i bevakningsbranschen så känner jag att jag har mycket att tillföra här och skulle gärna arbeta som säkerhetssamordnare inom handel. Men nu efter utbildningen så känns det som att dörrarna till branschen har öppnats upp för väldigt många olika intressanta och spännande områden både inom privata och offentliga sektorn.

Om du skulle berätta om utbildningen för en sökande, vad vill du då lyfta fram?

Att få ha studerat till Säkerhets- och trygghetskoordinator är något som jag aldrig kommer att ångra. Under min tid på utbildningen så har jag utvecklat mig själv och lärt mig mer än jag någonsin hade kunnat tänka mig. Jag har träffat många likasinnade och likatänkande kamrater som jag troligtvis kommer ha kontakt med hela livet, både privat och i arbetslivet. Passa på att skapa goda kontakter och skapa ett nätverk, både med LIA-platser och med studiekamrater, det kommer man ha väldigt stor nytta av när man väl börjar jobba i branschen sen.

Något annat spontant kring utbildningen?

Ta chansen att ställa frågor till kursledare och handledare på LIA-platsen. Om du har något som du funderar på så finns det antagligen andra i din klass som funderar på exakt samma sak. Va inte rädd för att fråga. Ta chansen att utvecklas, utbildningen är till för dig.

Hur ser du kring chansen att utvecklas och behovet av den kunskap du har idag?

Säkerhetsbranschen är alltid under ständig förändring och det finns alltid något nytt att utvecklas inom. Efter som vi ligger i framkant när det gäller lagar, förordningar och metoder att jobba med så tror jag att den kunskapen man får under utbildningen gör att behovet av oss inom säkerhet och trygghet kommer vara väldigt stort både i privata och offentliga sektorn för en lång tid framöver.

Henrik Svelander
Examinerad Säkerhets- och trygghetskoordinator 2022 i Göteborg