Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2022 

Säkerhetsgalan genomförs tisdagen den 27 september 2022 på Space Arena och i Spegelsalen i Stockholm

 

Programmet planeras för närvarande och publiceras successivt. Bland annat kommer vi att få höra:

  • Från svartabörshajar till bankirer – rysk organiserad brottslighet sprider sig även till Norden - professor Mark Galeotti
  • Kriget i Ukraina - nuläge och bakgrund - Martin Kragh
  • Det internationella och nationella säkerhetsläget - ÖB Micael Bydén
  • Säkerhetschefen 2022
1859 - Säkerhetsgalan

Välkommen till Säkerhetsgalan tisdagen den 27 september 2022. Det blir en kompetenshöjande eftermiddag med föreläsningar och samtal på ultramoderna Space Arena (Sergelgatan 2) och en kväll med prisutdelningar och nätverkande i sobra Spegelsalen. Säkerhetsgalan vänder sig till säkerhetsansvariga i näringsliv och förvaltning samt till branschföretag.

Aldrig har väl säkerhets- och försvarsfrågor stått högre på agendan i Sverige och i Europa. Just nu planeras programmet till Säkerhetsgalan 2022.

I fjol rivstartade vi Säkerhetsgalan med en svindlande resa rätt in i hjärnans innersta centrum för att sedan gå in på hoten mot landet och säkerhetsavdelningarnas utmaningar i det nya arbetsliv som uppstår efter pandemin. Efter 18 månaders restriktioner och distansarbete fick vi inledningsvis möta Anders Hansen, överläkare i psykiatri, som gav en bild av vad som gör oss hjärnstarka. Vi fick också höra Per Schlingmann tala om "Corona express" och vilka förändringar som blir varaktiga och vilka som kommer att klinga av.

Därefter diskuterade vi vad som händer med affärsutvecklingen och företagskulturen med bland andra Stefan Albertsson, vd för Addsecure och Jenny Hedström, säkerhetschef på Åhléns.

På programmet stod också:

  • Vilka är riskerna när fler även fortsättningsvis kommer jobba hemma – hur hanterar vi säkerheten?
  • 155 gripna i stor i internationell polisinsats
  • Cyberhoten mot Sverige och företagen

Premiumpartners och sponsorer är Bravida Fire & Security, Nordic Level Group, Omegapoint, Plegium, Securitas, Seriline, Vesper Group och SKYDD.

Läs mer och nominera din kandidat till Årets Säkerhetsprofil här

Program

2022 års program publiceras under våren. Nedan är 2021 års program:

12.30Registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2021

Säkerhetsgalans värd, Titti Schultz, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.10Hjärnstark - efter 18 månaders distansarbete

Vi rivstartar Säkerhetsgalan 2021 med en resa rätt in i hjärnans innersta centrum och med en unik och högrelevant föreläsning av Anders Hansen, överläkare i psykiatri, föreläsare och TV-profil. Han förklarar bland annat vilka mekanismer i hjärnan som omvandlar en promenad eller löprunda till mental "uppgradering".

13.50Cyberhoten mot Sverige

Ola Billger från Försvarets radioanstalt kommer och ger en uppdaterad och aktuell bild av cyberhoten mot Sverige.

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Trojan Shield - insatsen som ledde till att 155 svenskar kunde gripas

I somras briserade nyheten att polisen hade genomfört ett av de största tillslagen mot vålds- och narkotikabrottsligheten hittills och därmed också förhindrat ett tiotal mord.155 personer frihetsberövades i Sverige. Linda H Staaf från Polisens Nationella operativa avdelning, Noa, berättar i ett samtal med Titti Schultz om operationen som gick under namnet Trojan Shield/OTF Greenlight, där totalt 16 länder ingick.

Hon berättar också om SAMLIT, Swedish Anti-Money Laundering Intelligence Task Force, ett unikt samarbete mellan Noa och ett antal banker för att förbättra förmågan att identifiera och bekämpa penningtvätt och organiserad brottslighet.

15.40Corona Express

Den pandemi som präglat vårt liv i mer än ett år kan ses som en tidsmaskin. Inom vissa områden, som digitaliseringen, tar vi sjumilakliv framåt i tiden. Inom andra förflyttar vi oss bakåt. Vilka förändringar blir varaktiga och vilka kommer att klinga av? Och hur man kan agera för att ta vara på de möjligheter som uppstår? Per Schlingmann ger oss en uppdaterad spaning och sätter tonen för nästa programpunkt; livet efter pandemin för oss inom säkerhet.

16.25Paus och tid för nätverkande

16.45Livet efter pandemin för oss inom säkerhet – riskerna, möjligheterna och affärerna

En uppdatering av det som du som säkerhetsproffs måste veta så här i och efter pandemin

Tänka om - tänka nytt i en kris
Handeln har haft ett minst sagt tufft år. Det gäller att våga prioritera om och tänka nytt inom säkerhet, särskilt när man befinner sig i ett stålbad. Hur mår detaljhandeln 2021, kopplat till risker och säkerhet? Hur har året varit för butikerna och varuhusen, hur hanterar man avstånd mellan chef och medarbetare?  Åhléns säkerhetschef Jenny Hedström ger en bild av det gångna året och hur man skapat en säkerhetsnivå som matchar omvärlden och hotbilden.

Så påverkas affärsutvecklingen och företagskulturen
AddSecure har har vuxit sig fyra gånger större bara de senaste fyra åren och finns nu i 15 länder med cirka 880 anställda. Stefan Albertsson är vd och menar att det är viktigt att bygga en gemensam företagskultur för att skapa tillväxt och nå företagets mål. Företagskulturen baseras på fyra hörnstenar: engagerade människor, inspirerande ledare, teamwork, och en inkluderande och diversifierad organisation. Här berättar han i ett samtal med Titti Schultz hur det gångna året har påverkat såväl affärsutveckling och företagskultur.

Riskerna som uppstår med halva kontoret på distans
Efter ett drygt år av köksbordsarbete är det äntligen dags att återvända till kontoren - men vardagen som väntar är inte densamma som vi har varit bekanta med. Svenska arbetsplatser har förändrats i grunden, vissa medarbetare kommer att fortsätta arbeta på distans. Alla medarbetare har dessutom fått lära sig nya arbetsverktyg och nya rutiner. De här förändringarna introducerades i all hast för att få vardagen att fungera när pandemin vände upp och ned på samhället. Snabba beslutsgångar var avgörande för att hålla hjulen snurrande. Nu stundar det efterarbete som behövs för att upprätthålla IT- och informationssäkerheten, efter att eventuellt ha tummat litet för mycket på medarbetarträningen och riskacceptansen.
IT-säkerhetsutbildaren Karl Emil Nikka specialiserar sig inom medarbetarträning och Security Awareness. Här berättar han om vilka risker som uppstår och kvarstår när delar av kontoret arbetar på distans.

17.45Allra-avslöjaren som fick sina källor röjda av Allras konsult

Hur lyckades pensionsbolaget Allra plocka ut en halv miljard från sina kunder genom upplägg i Luxemburg, Malta och Dubai? Varför verkade hjärnan bakom upplägget sadla om till modebloggare och fredsmäklare på nätet? Och varför anlitade Allra en multikriminell person för "rådgivning"? Möt Patrick Siegbahn, grundare av Småspararguiden, som bland annat skrev mycket om Allra-affären. I samband med artiklarna blev han utsatt för ett dataintrång. Här berättar han mer om sitt arbete, hur hans digitala liv hamnade på villovägar och hur hans källor blev röjda.

18.20Eftermiddagen summeras och avslutas

18.30Drink, nätverkande och middag med prisutdelning - Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang

Med reservation för ändringar!

Information

Konferensavgift

5 500 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt förtäring.

Hotell

Ta chansen att övernatta på Nordic Light Hotel. Boka till specialpris på nordiclighthotel.com och ange bokningskod "FUN-deltagare".

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se.