Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2024 

Den 30 september 2024 är det dags för årets höjdpunkt för landets alla säkerhetsproffs, Säkerhetsgalan. Det blir en kompetenshöjande eftermiddag med föreläsningar och samtal om högaktuella ämnen. Säkerhetsgalan vänder sig till säkerhetsansvariga/säkerhetschefer i näringsliv och offentlig förvaltning samt till branschföretag.

Säkerhetsgalan 2024 äger rum i Palmsalen, Posthuset, och Vasateatern

Säkerhetsgalan 2024, måndagen den 30 september i Palmsalen (Posthuset) och Vasateatern i Stockholm!

Aldrig har väl säkerhets- och försvarsfrågor stått högre på agendan i Sverige! Det kommer tydligt att synas på den årliga och givna samlingsplatsen för säkerhetschefer, säkerhetssamordnare, säkerhetsleverantörer och alla andra  med säkerhetsintresse, Säkerhetsgalan, som genomförs måndagen den 30 september 2024.

Programmet tar sin utgångspunkt i "Säkerhet i världen, Europa och Sverige" och vi möter bland andra:

  • Magnus Ranstorp: Synen på Sverige utomlands kopplat till det nuvarande terrorhotet
  • Jona Källgren, utrikeskorrespondent: Internationell utblick detta supervalår
  • Petra Lundh, rikspolischef: Läget i Sverige och grov organiserad brottslighet
  • Sverige genom säkerhetschefens ögon; panelsamtal med bl a Emir Gazibegovic, Södertälje och Mattias Wadsten, Attendo
  • Cybersäkerhet – digital motståndskraft i hela kedjan – Emil Dahlin, Caroline Forssblad och Daniel Deogun
  • Förvandla disruption till en konkurrensfördel –  Amer Mohammed, mannen bakom bland annat Stena Lines omfattande investeringar i AI och ny teknologi 

Säkerhetsgalan 2024 genomförs i Palmsalen (Posthuset) och avrundas med middag samt prisutdelning av Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang (i samarbete med ASIS Next Gen) på anrika Vasateatern!

SHG-23

Program

Säkerhet i världen, Europa och Sverige

12.00Registrering med id-kontroll öppnar

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2024

Säkerhetsgalans värd öppnar årets Säkerhetsgala.

13.10Säkerhetsläget i Sverige

Petra Lundh, rikspolischef, inleder Säkerhetsgalan genom att ge en bild av brottsligheten och tryggheten i landet. Hon beskriver även de regeringsuppdrag Polisen har fått och hur man tar sig an dessa.

13.45Internationell utblick ett supervalår

2024 går till historien som ett riktigt "superalvalår". Innan årets slut ska det ha genomförts nationella val i totalt 76 länder. Vi har nyligen haft ett EU-val och i början av november hålls det presidentval i USA, ett val som ger ringar på vattnet i hela världen. I Sverige rustar vi samtidigt för Natointrädet. Jona Källgren, utrikeskorrespondent, bevakar och rapporterar om utvecklingen i världen från Tyskland. Han kommer exklusivt till Säkerhetsgalan för att ge en internationell utblick.

14.20Eftermiddagskaffe

14.50Har Sverigebilden fått sig en törn?

Sverige har i decennier setts som ett tryggt folkhem men på senare år har bilden förändrats och i dag ifrågasätts och förvrängs ofta företeelser i det lilla landet i norr. Vi välkomnar tillbaka terrorforskaren Magnus Ranstorp, som beskriver hur desinformation om Sverige sprids och vilka de drastiska effekterna blir. Han ger oss en uppdaterad bild av synen på Sverige och hur den är kopplad till den höga terrornivån i landet.

15.30Programpunkt presenteras inom kort

16.00Paus

16.20Sverige genom säkerhetschefens ögon

Hur påverkar omvärldens oroligheter och Natointrädet svenska säkerhetschefers arbete och vilka utmaningar och framgångsfaktorer finns det på landets säkerhetsavdelningar? Hur vässar vi vår krisberedskap och beredskapssamordning? Här möts Emir Gazibegovic, säkerhetschef i Södertälje kommun, Mattias Wadsten, koncernsäkerhetschef på Attendo med flera i ett samtal om säkerhetsavdelningarnas arbete i dag.

16.50Cybersäkerhet - digital motståndskraft i hela kedjan

Följ med på en rekapitulation av resan från digitaliseringen och dess möjligheter till att vi nu, 2024, måste hinna ikapp säkerhetsmässigt på grund av den förändrade hotbilden. Daniel Deogun och Caroline Forssblad från Omegapoint, och Emil Dahlin, CIO på Bravida, belyser vikten att göra en proffsig upphandling för att säkerställa en bra relation med leverantören i hela livscykeln, från avtalsskrivning till förvaltning och exit. Här tydliggörs alla fallgropar men vi får även tips på hur vi säkerställer cybersäkerhet och digital motståndskraft när vi outsourcar och köper tjänster utifrån.

17.20Kort paus

17.30Förvandla disruption till en konkurrensfördel

AI innebär starten på ett nytt kapitel för samhället, föreatgen och individen. Den nya tekniken kommer att kraftigt omforma beteenden och skapa möjligheter för mer och större affärer – och ett nytt samhälle. Amer Mohammed, drivkraften bakom bland annat Stena Lines omfattande investeringar i AI och digital omvandling, visar hur vi kan dra nytta av avancerade teknologier för att växa vår verksamhet och förbli relevanta och konkurrenskraftiga.  

18.15Eftermiddagen summeras och avslutas - promenad till Vasateatern

18.45Drink, nätverkande och middag på Vasateatern, med prisutdelning av Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang

Med reservation för eventuella ändringar!

Fakta

Mötesplats

Säkerhetsgalan 2024 genomförs i Posthuset (Vasagatan 28) och Vasateatern i Stockholm

Konferensavgift

5 900 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt middag med förtäring.

Hotell

Ta chansen att övernatta till specialpris på Nordic Light Hotel eller Clarion Sign Hotel.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se.

Övrigt

Det kommer att vara id-kontroll i anslutning till registreringen i Posthuset och alla deltagare uppmanades att ha sin besöksbadge på sig under hela arrangemanget.