Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 2021 

Tisdagen den 19 oktober 2021 genomförs Säkerhetsgalan på Hotel At Six. På programmet står bland annat:

 • Förändrat arbetsliv - risker och möjligheter
 • Tänka om - tänka nytt under en kris
 • Från svartabörshajar till bankirer - om rysk organiserad brottslighet
 • Hotbilderna

Säkerhetsgalan 2021

Välkommen till Säkerhetsgalan 2021! Tisdagen den 19 oktober 2021 träffas Sveriges säkerhetsproffs för en eftermiddag med föreläsningar, intervjuer och samtal på scenen, följt av en galakväll med middag, nätverkande och prisutdelning.

Programmet är under planering och publiceras successivt.

Klart är bland annat att den brittiske professorn och författaren Mark Galeotti ger oss en inblick i hur den ryska organiserade brottsligheten sprider sig, inte minst in i de nordiska länderna. Vi diskuterar också det förändrade arbetslivet i pandemins spår:

 • Ökad psykisk ohälsa, blir den en risk?
 • Vad händer med vår affärsutveckling och vår företagskultur?
 • Vilka är riskerna när fler även fortsättningsvis kommer jobba hemma - hur hanterar vi säkerheten?
 • Tänka om - tänka nytt i en kris - handelns perspektiv i krisen

När eftermiddagen övergår till kväll blir det mingel och prisutdelningar!

Program

Planering av 2021 års Säkerhetsgala pågår. Nedan syns det planerade programmet för 2020.

12.30Registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2020

Säkerhetsgalans värd, Titti Schultz, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Inrikesminister Mikael Damberg om säkerhetsläget

Krafttag mot gängvåldet, nationellt avhopparprogram, IS-tribunal, förenklade regler för husrannsakan och nationellt cybersäkerhetscenter... Inrikesminister Mikael Damberg inleder Säkerhetsgalan 2020 och ger en bild av säkerhetsläget i landet och berättar vilka utmaningar och nyheter som väntar 2020.

13.40Från svartabörshajar till "bankirer" – rysk organiserad brottslighet sprider sig

De har gått från att ha varit tatuerade och streetsmarta svartabörshajar till att bli ryska specialister på bedrägerier och ekonomiska brott i en global och organiserad kriminell styrka, en tvivelaktig utveckling som sätter djupa spår i modern ekonomi. Den ryska kriminaliteten når nu även Norden och Sverige. En italiensk-amerikansk brottsling har konstaterat "ingen slår ryska maffian när det gäller att att hitta kryphål och komma på hur man tjänar pengar på dem."

Här beskriver Mark Galeotti hotet som den här utvecklingen utgör och hur kriminaliteten sprider sig. Han ger oss dessutom en djupare förståelse för drivkrafterna bakom de ryska brottslingarnas globalisering och karaktär – och framför allt för Rysslands betydelse som en kriminell fristad.

14.25Eftermiddagskaffe

14.55The absolute essentials 2020 – det här måste du veta

Under 60 minuter lovar vi dig en uppdatering av det som du som säkerhetsproffs måste veta så här i början av decenniet.

 • Nya verktyg för riskbedömning
  Den fjärde industrirevolutionen är här men vi agerar fortfarande som vi fortfarande lever i den tredje! Våra modeller för riskhantering är alltför föråldrade för framtidens affärsklimat, vi behöver ett annat sätt att tänka på risker! Ulf Rönndahl ger oss verktygen!
 • Terrorismen – så är läget
  Terrorforskaren Magnus Ranstorp kommer tillbaka för att ge oss en nulägesbeskrivning kring terrorism, IS-hemvändare och det vi i Sverige måste vara medvetna om.
 • Social oro och extremism 2020
  Jonas Trolle, chef för Center mot Våldsbejakande Extremism, beskriver rådande situation, vad som ska beaktas och om det finns något som alla verksamma inom säkerhet kan göra.
 • Det senaste inom informationssäkerhet och cyber crime
  Vilka är de senaste hoten och företeelserna? Det ska informationssäkerhetsexperten Åsa Schwarz uppdatera oss om, samtidigt som hon ger några konkreta råd.

16.00Hoten mot Sverige

ÖB Micael Bydén besöker Säkerhetsgalan för att ge en aktuell bild av Försvarsmakten och omvärldsutvecklingen samt hur det påverkar totalförsvarets förutsättningar. 

16.30Paus och tid för nätverkande

16.50När säkerhetschefen tänker om och tänker nytt

Det gäller att våga prioritera om och tänka nytt inom säkerhet, särskilt när man befinner sig i ett stålbad. Hur mår detaljhandeln 2020, kopplat till risker och säkerhet? 

Var befinner sig Sveriges största varuhus, Åhléns, och hur arbetar säkerhetschef Jenny Hedström i samarbete med ledning och försäljning för att nå framgångsrika resultat, trygga medarbetare och en säkerhetsnivå som matchar omvärlden och hotbilden?

17.15Så kan jag som säkerhetsinfluencer nå fram

Vilken bild av försvars- och säkerhetsbranschen vill vi förmedla och hur kan vi tänka kring modern marknadsföring av branschen?

Annika Avén ger en crash course i hur man anpassar marknadsföring efter mottagare och hur positiv påverkan och förebilder kan användas för att nå de man vill med det budskap man vill förmedla.

17.35Sanning till varje pris

Janne Josefsson är Sveriges mest kände granskande journalist. I nästan 20 år har han i SVTs Uppdrag Granskning konfronterat stora och små makthavare.

 • Hur långt får man egentligen gå för att fram sanningen? Får priset vara hur högt som helst?
 • Vilka hot finns mot den granskande journalistiken i Sverige?
 • Hur kommer det sig att de som ställs till svars reagerar så olika? Varför växer vissa i kontakterna med massmedia och varför blir det så svårt för andra?

Hör Janne Josefsson i ett samtal med Säkerhetsgalans värd Titti Schultz.

18.15Eftermiddagen summeras och avslutas

18.20Promenad till Hamburger Börs

18.30Drink och mingel

19.30Middag, underhållning och prisutdelning

Festmiddag på Hamburger Börs. Njut – tillsammans med branschkollegor – av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2020" och "Framtidens säkerhetstalang", som delas ut i samarbete med ASIS Young Professionals.

Med reservation för ändringar!

Information

Konferensavgift

5 100 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt kvällens festmiddag med underhållning och prisutdelning.

Hotell

Ta chansen att övernatta på fina Hotel At Six där konferensen äger rum. Specialpris för dig som deltar i Säkerhetsgalan är 1 995 kronor/natt inklusive frukost och moms. Du bokar hotellrum genom att gå in på hemsidan www.hotelatsix.com och ange ”FTG19” under ”Bokningskod”.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 till Lotta Eriksson eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se