Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Säkerhetsgalan 

10 april 2019 på Hotel At Six och Hamburger Börs

– en konferens och galakväll för dig som arbetar inom säkerhet

  • Planering pågår - föreläsningar på Hotel At Six på eftermiddagen
  • Galakväll med prisutdelning av Årets säkerhetsprofil på Hamburger Börs på kvällen!
  • Utdelning av den nya utmärkelsen Framtidens Säkerhetstalang i samarbete med ASIS

Säkra din plats på Säkerhetsgalan!

Under en intensiv och inspirerande eftermiddag bjuder vi på nya kunskaper, inspiration och breda perspektiv på säkerhets-, trygghets- och rättsfrågorna. Vi återvänder till Hotel At Six på Brunkebergstorg i Stockholm för de kompetenshöjande föreläsningarna. När dagen går mot kväll går vi över till anrika Hamburger Börs för kvällens middag, prisutdelningar och underhållning. Årets Säkerhetsprofil koras och dessutom delas den nya utmärkelsen "Framtidens Säkerhetstalang" ut i samarbete med ASIS!

På programmet 2019 står bland annat:

  • Framtidsspaning med bland andra Anders Thornberg, rikspolischef, och Klas Friberg, SÄPO-chef.
  • Terror, säkerhet och kulturell förståelse med Erik Lewin, vd för Vesper Group och mångårig erfarenhet av att verka utomlands.
  • Så för vi säkerhetsbranschen framåt med innovation, proffsigt ledarskap och modern företagskultur med bland andra Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, Framtidens kvinnliga ledare 2018, serieentreprenör, en av näringslivets mäktigaste kvinnor och en av Sveriges 101 supertalanger.
  • Vad händer när den nya tekniken, IoT och artificiell intelligens tar över allt fler arbetsuppgifter? Hur kommer arbetslivet och företagandet att förändras och hur behöver vi i säkerhetsbranschen rusta oss? Fredrik Reinfeldt om framtid, förändring och företagande.

Programmet för 2019 håller på att spikas för närvarande och mer information kommer löpande under november - men boka redan nu in onsdagen den 10 april! Tidningen Aktuell Säkerhet och Företagsuniversitetet, som ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet, bjuder – med stolthet och glädje – in till Säkerhetsgalan 2019!

Program

Programmet för 2019 håller på att planeras. Nedan är programmet för 2018

12.30Kaffe och registrering

13.00Välkommen till Säkerhetsgalan 2018

Säkerhetsgalans värd, Kattis Ahlström, öppnar årets Säkerhetsgala.

13.15Favorit i repris: Omvärldsspaning

En nationell och internationell omvärldsspaning några månader innan svenskarna går till val.

Brottsutvecklingen i Sverige

På mångas begäran är han tillbaka på Säkerhetsgalan – professor Leif GW Persson! Han deltog på den allra första Säkerhetsgalan 2009 och kommer nu tillbaka för att – baserat på forskning och med knivskarp analys – ge oss en översikt över hur brottsligheten i Sverige har utvecklats de tio gångna åren.

Eftermiddagskaffe

Så ska EU gemensamt bekämpa terrorism och cyberkriminalitet

EU:s kommissionär för säkerhetsfrågor, Sir Julian King, ska inte bara stärka EU-ländernas gemensamma kamp mot terrorism och organiserad brottslighet, utan också stärka arbetet mot radikalisering och terroristpropaganda, inte minst på nätet. I ett unikt och exklusivt framträdande på Säkerhetsgalan ger han en bild av hur EU faktiskt kan och ska göra skillnad när det gäller att bekämpa terrorism, organiserad brottslighet och för att öka kapaciteten att skydda kritisk infrastruktur och mjuka mål - från både terrorism och cyberattacker. 

Branschsvep 2018

Digitalisering och teknologisk utveckling förändrar vår tillvaro. Här får vi en bild av hur digitaliseringen påverkar samhället i allmänhet och säkerhetsbranschen i synnerhet. Internetveteranen Joakim Jardenberg inleder med en högaktuell betraktelse. Därefter ger Sven Klockare, Daniel Hjort och Richard Oehme ett leverantörsperspektiv på dagens trender medan säkerhetscheferna Susan Bergman och Peter Lilius beskriver utmaningarna i sina respektive roller.

Fake news och hot på nätet

Möt Jessikka Aro, som blev känd för sina avslöjanden om hur proryska nättroll sprider propaganda, falska nyheter och ofta misskrediterar oliktänkande. Bara några dagar efter hennes första reportage om fenomenet, fylldes Internet med osanna påståenden om henne. Hon har efter det utsatts för systematiska hat- och förtalskampanjer.

Nu föreläser hon om sina erfarenheter – bland annat för att höja medvetenheten om vad som sker men även för att opinionsbilda om behovet av bättre lagstiftning mot hot på nätet och för att skydda medborgare mot statligt finansierade cyberhot.

Paus

17.30Det försvars- och säkerhetspolitiska läget

Statssekreterare Jan Salestrand avrundar Säkerhetsgalan och ger en lägesbild över det försvars- och säkerhetspolitiska läget.

18.00Eftermiddagen avslutas

18.10Promenad till Vasateatern

18.40Drink och mingel i de två barerna på Vasateatern

19.20Middag, underhållning och prisutdelning

Festmiddag på sobert renoverade Vasateatern. Njut - tillsammans med branschkollegor - av en kväll med god mat, dryck, underhållning av hög klass och utdelning av utmärkelsen "Årets säkerhetsprofil 2018".

Information

Konferensavgift

5 100 kronor exkl. moms. I priset ingår eftermiddagens seminarieprogram med föreläsningar och intervjuer samt kvällens festmiddag med underhållning och prisutdelning.

Hotell

Ta chansen att övernatta på nya, fina Hotel At Six, där konferensen äger rum på eftermiddagen. Specialpris för dig som deltar på Säkerhetsgalan. Du bokar hotellrum genom att gå in på hemsidan, www.hotelatsix.com och klicka på "Boka rum". Klicka fram "Specialkoder" och skriv in koden "SAKER18" i fältet "Företags/kampanjkod".

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 till Lotta Eriksson eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan naturligtvis också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se