Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

"Kursrådgivningen gav resultat"

 

Macki Vesterlund arbetar som affärsspecialist på Folksam. De senaste 18 månaderna har hon gått fem ekonomikurser hos Företagsuniversitetet, efter dialog med kursrådgivningen och utifrån målet att bli controller en dag.

 

Macki_Vesterlund2

– Jag har alltid älskat siffror och när det skulle bli förändringar på jobbet så pratade jag och min chef om vad jag ville göra framöver.

– Mitt mål är att bli controller, eftersom det är en sådan bred yrkesroll. Det handlar inte bara om att arbeta med bokslut och budget, utan också om utredningar, undersökningar och analyser, säger Macki Vesterlund vid Folksam.

Macki googlade för att hitta rätt kurs och tog kontakt med Företagsuniversitetet.

– Jag fick jättebra kursrådgivning när jag ringde. Tjejen jag pratade med rekommenderade att jag skulle börja med praktisk redovisning I och II som grund och sedan bygga på med diplomeringskurserna, berättar Macki.

– Det kändes också som att Företagsuniversitetets upplägg passade mig bäst. Jag hade inte möjlighet att plugga på heltid utan uppskattade att det fanns kurser där man kan kombinera studierna med heltidsarbete och privatliv.

Bra med baskunskaper

I april 2016 gick Macki kursen Praktisk redovisning och senare samma månad började hon kursen Diplomerad ekonomiassistent på tio dagar i fem block. När hon fått sitt diplom där gick det bara ett par veckor innan hon började nästa kurs, Diplomerad redovisningsekonom på ytterligare tio dagar i fem block.

Den 17 januari 2017 fick hon sitt diplom och den 20 mars var det dags att börja Diplomerad controller, en kurs på hela 18 dagar i sex block. Då hade hon också hunnit läsa Excel för ekonomer på två dagar under tiden.

– Sammantaget tycker jag att varje kurs har lärt mig jättemycket. Jag har fått en uppfattning om hur man styr en verksamhet, hur man tänker affärsmässigt och hur man arbetar med siffror och redovisning.

– Det kändes också helt rätt att börja med baskunskaper och sedan bygga på med mer avancerade kurser. Hade jag inte haft Praktisk redovisning i grunden hade jag inte kunnat tillgodogöra mig de andra kurserna, betonar hon.

– Jag är tacksam för att jag fick sådan bra kursrådgivning, så att jag inte valde Diplomerad controller direkt. Det hade jag inte fixat. Jag menar, det fanns ju de som jobbar som ekonomer och hade erfarenhet som tyckte att vissa delar i kursen var svår. Där kanske det snarare var ett plus för mig att jag hade så fräscha ekonomikunskaper med mig.

Ny syn på ekonomiarbetet

Macki Vesterlund har stor nytta av de nyförvärvade kunskaperna i sitt arbete.

– Jag ser på saker med helt nya ögon nu och hoppas att jag får möjlighet att praktisera de ännu mer framöver, säger hon.

Hon längtar efter att gå kurs igen och tror att hon kommer sikta in sig på en projektledningskurs framöver.

– Det är roligt att träffa andra kursdeltagare, med olika yrken och olika bakgrund men med samma mål. Det blir ett minne för livet. Dessutom är det genomgående väldigt bra kursledare, medarbetare och trevlig miljö på Företagsuniversitetet. Man känner sig verkligen välkommen!