Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Milica Milic, Head of Business Development på utbildningsföretaget Credma, har fått Stora Kreditpriset 2020.

Svenska Kreditföreningen utser varje år ”Årets kreditman/kvinna” i ett samarbete mellan de lokala kreditföreningarna i Sverige. Utmärkelsen har delats ut sedan 1973 och tilldelas en person eller grupp som utmärkt sig positivt genom sitt arbete inom kreditområdet. Vinnare av Stora Kreditpriset 2020 blir Milica Milic, som driver Credma, The School of Credit Management, sedan 2018. Juryns motivering lyder:

Milica Milic, Credma, har med stort engagemang skapat flera mötesplatser för kreditgivare, till exempel det årliga eventet Financial Fraud Forum. Hon har också på ett föredömligt sätt skapat förutsättningar för att Sveriges första Kreditchefsutbildning kan startas samt även stöttat Kreditföreningen att starta och driva Kreditchefsforumet.

Stora Kreditpriset 2020_FU_IMG_9086_Foto Liza Simonsson_web 2

– Det känns fantastiskt roligt att ta emot det här priset. Det är en stor ära för mig att skapa mötesplatser för alla kreditchefer och kreditansvariga där deras frågor står i centrum. Jag ser verkligen framemot att fortsätta utveckla och ge möjligheter för alla inom kreditområdet, kommenterar Milica Milic.

– I år fanns det många duktiga personer nominerade men styrelsen röstade enhälligt fram Milica som vinnare av årets Kreditpris. Två av Kreditföreningens uppdrag är att utbilda inom kreditområdet och att skapa en mötesplats, inom båda de områdena tycker vi att Milica har bidragit på ett fantastiskt sätt och det vill vi givetvis premiera, säger Gabriella Göransson, ordförande för Svenska Kreditföreningen.

Milica Milic har tidigare varit kreditchef på Nystart Finans, utbildningsansvarig på UC och har dessutom arbetat på olika positioner på Swedbank i många år.

Credma erbjuder marknadens mest populära utbildningar inom kredithantering, specialanpassade för företag samt bank- och finans-verksamhet. Credma är ett systerbolag till Företagsuniversitetet och båda företagen ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet.

Svenska Kreditföreningen är en ideell organisation inom kredithantering, finans- och ekonomifrågor samt krav- och inkassohantering