Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

"Ju mer du ger själv, desto mer får du ut av utbildningen"

Sylvia Nilsson är sedan 18 år tillbaka assistent på Group Service på Volkswagen Group Sverige. I hennes arbete ingår, utöver de sedvanliga assistentuppgifterna, även ansvar för sektorns konferens- och eventverksamhet. Sylvia var en av deltagarna på den första omgången av utbildningen ”Executive Assistant 2025”. Vi har frågat Sylvia om vad hon tyckte om utbildningen och vad den har gett henne.

Sylvia Nilsson

– Jag har jobbat så länge i min roll och aldrig tagit mig riktigt tid för egen utveckling. Omvärlden förändras och därmed även kraven på vad man som assistent behöver kunna och det gäller att hänga med. Jag kände också att jag ville ha nya impulser och inspiration och när jag såg programmet för ”Excutive Assistant 2025” tyckte jag att både program och upplägg såg bra ut och skulle passa mig.

Vilka var guldkornen i utbildningen?

– För mig personligen var det första blocket som handlade om ledarskap och självledarskap det som gav mig allra mest. Personlighetstestet och den individuella feedbacken väckte många tankar om hur jag själv och andra fungerar och hur jag kan påverka mina relationer och samarbetet med min chef och mina kollegor. Mycket intressant.

– Men det är inte bara de nya konkreta kunskaperna som har varit värdefulla, nätverket med övriga kursdeltagare gav mig väldigt mycket. Vi hade högt i tak, det kändes tryggt och vi fick gott om tid för diskussioner under kunnig ledning av kursledarna.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå utbildningen?

– Gå dit med öppet sinne så att du kan ta emot all ny kunskap och nya stimuli. Delta aktivt i diskussionerna, det ger väldigt mycket, och var beredd på självreflektion. Ju öppnare du är och ju mer du ger själv, desto mer kommer du att få ut av utbildningen.