Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

"Jättebra helhetsintryck av utbildningen"

Malin Olsson arbetar som projektcontroller på det kommunala bolaget Syvab, ett högteknologiskt reningsverk söder om Stockholm. I mitten av oktober 2021 påbörjade hon utbildningen Diplomerad controller hos Företagsuniversitetet och sex månader senare fick hon sitt diplom;
 

– Jag hittade utbildningen genom att googla, sedan min chef sagt att jag fick komma med förslag på en bred utbildning. Det kändes som om att just den här utbildningen passade mig för att bygga på mina tidigare erfarenheter som redovisningskonsult, berättar hon.
 


Malin erkänner att det var lite nervöst att komma till första utbildningsdagen i oktober men poängterar att hon kände sig välkommen direkt;
– Mottagandet var oerhört proffsigt och lokalerna var härliga, kursledarna bra och maten jättegod. Allting gav ett riktigt bra helhetsintryck.


Utbildningen levde upp till förväntningarna

Malin

Malins förväntningar var bland annat att få bättre verktyg för att på bästa sätt kunna följa upp projekt, få en ökad förståelse för hur hon kan göra analyser och ta beslut för företagets bästa. 
 


En tid efter utbildningen har hon hunnit smälta de 18 undervisningsdagarna och summerar dem så här:

– Det har varit intensivt, lärorikt, jättekul och roligt. Dessutom har det varit ett lyxigt avbrott från vardagen att få komma iväg i tre dagar i månaden för att stilla kunskapstörsten.
 
Det var också kul att få träffa de andra deltagarna, ekonomer från olika branscher, situationer och delar av landet. Vi kom från Sölvesborg till Piteå. Det ger väldigt mycket att diskutera olika förutsättningar och erfarenheter, konstaterar Malin Olsson. 
 


– Självklart var det bra att få den ekonomiska teorin, som relaterar mycket till mitt yrke, men det var också väldigt värdefullt att få höra föreläsningarna om ekonomisk brottslighet, ekonomisk riskhantering och kommunikation, fortsätter hon. 
 


Den skriftliga rapporten som ska göras under utbildningen var kanske den största utmaningen för henne, men Malin kände att hon fick bra stöd och handledning av kursledarna. 
 


– Nu rekommenderar jag alla jag känner att gå kurs hos Företagsuniversitetet. Just utbildningen Diplomerad controller passar personer som har jobbat med ekonomi eller redovisning ett tag, man måste ha grundkunskaper för att kunna tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt, avslutar hon.