Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

"Utbildningen ger verkligen ett helikopterperspektiv över informationssäkerhetsområdet!”

Camilla Liljeqvist är rådgivare inom dataskydd och informationssäkerhet på inTechrity AB och har gått YH-utbildningen "Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet".
 

1080-Camilla_L-YH (kopia)

Vad fick dig att välja just denna utbildning?
– Jag var sugen på att bredda mina kunskaper inom cyber- och informationssäkerhet och få lite nya perspektiv på mitt eget arbete inom delområdet dataskydd/GDPR. 
 
Vad vill du lyfta kring utbildningen?
– Utbildningen ger verkligen ett helikopterperspektiv över informationssäkerhetsområdet, både vad gäller ramverk och standarder, yrkes- och utbildningsmöjligheter och många aktuella exempel och frågeställningar. De ämnen som tas upp är högaktuella och föreläsarna är experter inom sina områden. 
 
Hur löste du och din arbetsgivare logistiken kring kursupplägget då den är på dagtid?
– Jag fick möjlighet att delta på utbildningen under arbetstid och skötte hemuppgifter på min fritid. Det var en stor fördel att kunna ta del av de inspelade föreläsningarna i efterhand om jag missade ett tillfälle, behövde koppla ned för ett möte eller liknande.
 
Vem tycker du att kursen vänder sig till?
– Alla som jobbar inom informationssäkerhetsområdet, oavsett om man kommer från det juridiska, tekniska eller samordnande hållet. Man behöver lite förkunskaper för att kunna ta till sig allt och det är också deltagarnas olika förkunskaper som ger ett intressant utbyte under lektionerna.