Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

 
Välkommen till Upskill & Reskill 2023 den 25 januari!

En virtuell heldag om utbildning och lärande arrangerad av Utbildning.se. Här får du möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsare, spännande paneldiskussioner och klicka dig runt i utställarnas virtuella montrar.

Företagsuniversitet bjuder in till ett spännande samtal med aktuella och intressanta gäster. Du kan se samtalet när som helst 25-26 januari. Du hittar det under "paneldiskussioner" i huvudmenyn.

Boka dig här!

 

Framtidens kompetens

Alla pratar livslångt lärande. Men vad ska vi lära oss och hur? 

Förändringstakten i arbetslivet är så hög att företag och individer ständigt behöver skaffa sig ny kunskap. Lönekuvert och karriär styrs inte längre av vad du kan, utan av vad du kan lära dig. Jobbet handlar inte om vad som står i cv:et, utan om din förmåga att lära dig något nytt. Men hur ska denna ständigt pågående personliga uppgradering gå till? Vad ska vi lära oss? Och hur ska det gå till?

Bortom klatschiga fraser som “framtidskompetens” och “livslångt lärande” – vad vet vi om den faktiska kunskap, den kompetens och de förmågor som nu värderas upp på arbetsmarknaden? Hur kan man som individ idag förbereda sig för ett jobb som inte ens finns ännu?

I denna panel tar Företagsuniversitetet ett praktiskt grepp om framtidens kompetens. Vi tittar på data från arbetsmarknaden, synar internationella trender och skjuter hål på myter. Tillsammans skissar vi fram en handlingsplan för hur du som person och organisation ska stå som vinnare på framtidens arbetsmarknad.

Panel:

 

charlie_söderberg_300

Charlie Söderberg, moderator

Charlie Söderberg är programledare, författare och föreläsare och har genom bland annat TV-programmet ”Lyxfällan” och sin utbildningsverksamhet lyckats väcka intresset och spritt kunskap i breda lager. Lyxfällan belönades med Kristallen ett flertal gånger under hans tid som programledare och han har blivit utsedd till Årets finansiella folkbildare av Unga Aktiesparare. Han är en mycket uppskattad ambitiös och påläst moderator och facilitator.

 

 

Per_Sundin_300

Per Sundin, Pophouse Entertainment Group

Per Sundin är VD för Pop House Entertainment Group, som driver bl.a. Avicii Experience, det digitala kulturcentret Space,  ABBA The Museum och ABBA Voyage i London. Han har lång erfarenhet från musik- och underhållningsindustrin, bl.a. som VD för Universal Music i Sverige.

 

 

 

 

Daniel__300

Daniel Kjellsson, Företagsuniversitetet

Daniel Kjellsson är Learning-specialist på Företagsuniversitetet och arbetar dagligen med några av väldens största arbetsgivare och mest kända universitet. När alla pratar om lärande – vad är det vi ska lära oss? Och hur ska det gå till? Företagsuniversitetet både skräddarsyr lärandepaket åt många av landets största organisationer – och välkomnar varje år upp till 6 000 individuella deltagare – alltid med uppdraget att framtidssäkra kompetens och karriär.

 

 

Anna-Gulliksen__300

Anna Gulliksen, Tietoevry

Anna Gulliksen är Global Head of Talent Acquisition och Employer Brand på Tietoevry. Hon är beteendevetare och ekonom och arbetar med strategisk kompetensförsörjning och Talent Management sedan snart 20 år tillbaka.

 

 

 

 

 

Mia__300

Mia Storäng, Microsoft

Mia Storäng är försäljningsdirektör för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige. Hon har en nära dialog med kommuners och Lärosäternas beslutfattare på alla nivåer, runt om i Sverige och ser dagligen hur digitalisering förändrar lärandets förutsättningar.