Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

”Chefens personalansvar den bästa kurs jag gått!”

 

– Jag fick en helt annan tyngd i min roll som chef efter kursen! Det berättar Gabriella Gullberg, konferenschef vid Uppsala Konsert och Kongress, som gått ”Chefens personalansvar”.

 

 

När Gabriella Gullberg klev in som konferenschef på Uppsala Konsert och Kongress i september 2017 kände hon ett stort behov av att fortbilda sig. Hennes HR-chef rekommenderade Företagsuniversitetet, så Gabriella gick igenom kursutbudet och hennes val föll på ”Chefens personalansvar”.

– Det är den bästa utbildning jag någonsin har gått – och då har jag ändå gått ett antal tidigare, summerar hon.

– Kursen var så relevant – konstant! Den höll mitt intresse uppe hela tiden. Dessutom var det fantastiska kursledare, som hade egen erfarenhet och direkt kunde peka på situationer från sin vardag, som gjorde att vi förstod sammanhanget.

– Med så entusiastiska kursledare blir det jätteintressant och efteråt vill man göra allt rätt. Jag var väldigt fylld av energi när jag kom tillbaka till jobbet.

Kunskapen lever kvar
Gabriella Gullberg uppskattar särskilt det pedagogiska upplägget, med en specialiserad kursledare och ett specifikt ämne per dag.

– Det gör att man kan fokusera och fördjupa sig helt i ett ämne, som arbetsmiljö, under en dag och sedan i ett annat ämne med en annan kursledare nästa dag.

– Det har nog bidragit till att jag har allt jag lärde mig i bakhuvudet hela tiden, det ligger där som en påminnelse om hur jag ska agera och hantera olika frågor, berättar hon.

Större tyngd i chefsrollen
För egen del var det blocket som handlade om arbetsrätt som gav henne de största ”aha”-upplevelserna.

– Vi fick lära oss hur vi ska förhålla oss till de lagar och regler som finns, hur vi ska agera rent juridiskt och vi fick en större förståelse för helheten och vår roll som chefer, beskriver hon.

– Jag känner att jag fick en större tyngd i den roll jag har. Det handlar inte bara om att signera papper och bestämma över någons huvud, utan det ligger på en helt annan nivå. Jag insåg att jag har större ansvar än jag trodde från början och att det faktiskt är ansvar på personnivå, avslutar hon.

Läs mer om Chefens personalansvar här