Åtgärder för att undvika smittspridning

Företagsuniversitetet erbjuder nu åter fysisk undervisning. Detta kan dock ändras med kort varsel om smittospridningen fortsätter att öka och restriktionerna och rekommendationerna skärps igen. Naturligtvis fortsätter vi att arbeta aktivt för att undvika smittspridning och en rad åtgärder har vidtagits för att erbjuda en säker och trygg närvaro hos oss. Vi förutsätter också att våra deltagare och studerande följer de allmänna rekommendationerna. För de som inte kan delta fysiskt kommer det i möjligaste mån att finnas möjlighet att ansluta online tills vidare.

covid19_image

Företagsuniversitetet tar fortsatt utbredningen av viruset covid-19 på största allvar och tillsammans med kursdeltagare, kursledare och Yh-studerande gör vi vårt yttersta för att viruset inte ska spridas vidare och alla ska känna sig trygga när vi genomför fysisk utbildning på plats i våra lokaler.

Vi har därför vidtagit följande åtgärder:

• Färre kursdeltagare än normalt i lokalerna
  • Klassrummen möbleras så långt som möjligt enligt FHMs rekommendationer med ordentliga avstånd
  • Vi sprider ut alla kurser så att det blir luftigt i lokalerna
  • Det finns ett maxantal deltagare per kursrum
  • Möbleringen i de allmänna utrymmena har glesats ut och vissa delar avståndsmarkerats
  • Ett plexiglas har satts upp i receptionen
  • Dörrar till klassrum hålls i möjligaste mån öppna under undervisningen och gärna också fönster, åtminstone under rasterna
  • Start- och avslutstider synkroniseras så att Yh-studerande och kursdeltagare på öppna kurser inte börjar samtidigt. Kaffetider läggs på olika tidpunkter för olika kurser, så att inte alla har förmiddags- och eftermiddagsfika samtidigt.
  • Det finns handsprit på flera ställen runt om i lokalerna
  • Anslag finns uppsatta runt om i lokalerna med Folkhälsomyndighetens rekommendationer
  • Golvmarkeringar finns för att påminna om att man ska hålla avstånd
  • Vi har extra städning och torkar av och desinficerar utsatta ytor i de allmänna utrymmena flera gånger om dagen
  • Vi håller, som alltid, god hygien i köket och hanterar livsmedel på ett säkert sätt
  • Yh-studerande äter lunch i egna lunchrum
  • Alla fysiska kurser inleds med en kort presentation om de regler som gäller
  • Alla kursledare och föreläsare är väl medvetna om rådande rutiner
  • Företagsuniversitetets medarbetare arbetar hemifrån i stor utsträckning
  • Alla medarbetare stannar hemma vid minsta sjukdomssymtom

Av våra studerande och kursdeltagare förväntar vi oss:

• Att du bara kommer till oss när du är helt frisk
  • Att du håller avstånd när du talar med andra
  • Att du alltid hostar och nyser i armvecket om du måste
  • Att du tvättar händerna regelbundet och i varmt vatten i minst 30 sekunder
  • Att du använder den handsprit som står utställd på flera ställen i lokalerna
  • Att du respektera regler, tider och har tålamod

Vi hoppas också att vårt stora nätverk - kursdeltagare, kursledare och personal - är fullvaccinerade.

Välkommen till Företagsuniversitetet!