Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Executive Assistant-podden

– möt världens bästa kollegor i samtal om världens bästa jobb

 
Podden produceras av Företagsuniversitetet tillsammans med nätverket IMA - International Management Assistants, rekryteringsföretaget InHouse, röst- och ljudproducenterna Online Voices samt Nordic Choice Hotels och finns där poddar finns, som på Spotify, Acast och Apple Podcasts men du hittar alla hittills publicerade avsnitt även här:
 

Dan Krečković, Volvo Group 20 december 2023
Ett samtal om digitalisering, hur artificiell intelligens kan komma att påverka rollen och vikten av att ibland ligga inte bara ett steg före – utan flera.
 

Eva Aakre, Alleima 29 november 2023
Ett samtal om arbetet inför en börsnotering, att kontinuerligt be om feedback och vikten av lojalitet (åt båda håll).
 

Lisa Wallje, Doktor.se 7 november 2023
Ett samtal om den nya generationens assistenter, synen på rollen idag och den tacksamhet man känner gentemot alla i yrkeskåren som gått före och format rollen.
 

Carolina Angelis, Truesec och Mattias Wadsten, Attendo 20 oktober 2023
Ett samtal om säkerhetsläget i Sverige, hot och risker för företag och myndigheter – och hur detta påverkar rollen som Executive Assistant.
 

Camilla Broo och Jessica Rohlin, Huddinge kommun 29 september 2023
Ett samtal om att bygga upp ett framgångsrikt samarbete, hur man skyddar en assistents tid och hur vi tror att AI kommer att förändra yrket framöver.
 

Tina Skartnes, ABB Electrification 20 juni 2023
Ett samtal om bubblande företagsmiljö, resor och att hantera stress omkring sig.
 

Monica Ohlson, Barncancerfonden 26 maj 2023
Ett samtal om att arbeta syftesdrivet och att steg för steg genom karriären hamra ut sin egen väg.
 

Carina Larsson, Göteborgs Hamn 24 april 2023
Ett samtal om att arbeta med management support på ett av Sveriges skyddsobjekt, samt lärdomar och erfarenheter.
 

Filippa Bergvall, H&M Group 23 mars 2023
Samtal om att definiera sin roll baserat på kompetens, ambition och intresse, och vara en ambassadör för chefen i både interna och externa situationer.
 

Mona Rognlien Elgvin, PA åt Petter Stordalen 19 oktober 2022
Mona berättar om arbetslivet i skuggan av en av Nordens mest omskrivna affärspersonligheter, den unika situation som pandemin innebar för en företagsgrupp med basen i hotellverksamhet.
 

Lina Bonnevier, ASSA ABLOY. 1 juni 2022
Ett samtal om vardagen på en svensk industriklenod, att dela tid och fokus mellan två toppchefer samt varför kontorets bästa plats är den precis bredvid kaffemaskinen.
 

Johanna Dahlgren, kursledare på Företagsuniversitetets populära Executive Assistant 2025. 4 maj 2022
Det blir ett samtal om assistentrollen i förändring, megatrender och ett "mindset" för livslångt lärande.
 

Christina Magnusson, Executive Assistant och Office Manager på Bridgepoint. 20 april 2022
Det blir ett samtal om assistentens moderna roll som kulturbärande projektledare, Christinas vardag i en global och högpresterande Private Equity-miljö och hur hon genom åren utformat sin egen position.
 

Executive Assistant Awards-juryn 28 mars 2022
Idag bjuder vi på ett specialavsnitt, nämligen ett möte med juryn på Executive Assistant Awards.
 

Cecilia Florén, Lindab Group, 2 februari 2022
Inofficiellt ledarskap, att följa med digitaliseringen framåt och hur man formar en ny version av rollen tillsammans med en modern, självgående chef.
 

Maria Riscado, Volvo, 12 januari 2022
Att arbeta som Executive Assistant på Sveriges största företag, rollens utveckling på global toppnivå samt att livet är för kort för att arbeta under dåliga chefer.
 

Jeanette Fors-Andrée, krishanterare, 8 december 2021
Assistentrollen i kristider, att agera stöd när det behövs som mest och hur man redan idag bör uppdatera krisplanen.
 

Mikaela Lilliesköld, Xylem Water Solutions, 17 november 2021
Marknadens accelererande utveckling och hastighet leder till att optimering blir en assistents viktigaste ansvar. Ansvaret att chefen har rätt information och möter rätt människor – i rätt tid.
 

Katarina Parneby, Statskontoret, 27 oktober 2021
Assistentrollen i "maktens korridorer" och vikten av att förstå verksamheten för att kunna stötta den.
 

Louise Lind, Ledarutvecklare, 7 oktober 2021
Vikten av att dela värderingar med sin chef, varför tillgång till ledningsgruppsmöten borde vara en "dealbreaker" och hur assistentens roll blir viktigare och viktigare i en snabbrörlig värld.
 

Eva Jalex, CGI, 15 september 2021
Utbildningen Executive Assistant – Masterclass är en av branschens mest omtalade och populära och tidigare deltagare beskriver den som "transformerande".
 

Katarina Nyström, Klarna, 10 augusti 2021
Nästa generations roll som Executive Assistant, om att agera och planera i en företagsmiljö som prioriterar snabbhet – och hur Katarina nu själv finns med då företaget rekryterar assistenter.
 

Åsa Tassdal, Virtea, 30 juni 2021
Livet som virtuell assistent, hur alla kollegor, oavsett om man titulerar sig "virtuell" eller inte, agerar mer och mer digitalt – och varför hon tycker att den största succén är när hennes egna tjänster inte behövs längre.
 

Else-Britt Lundgren, BioArctic, 16 juni 2021
Att ha ett growth mindset kring sin egen karriär – och hur hon själv kontinuerligt använder nya insikter för att förbättra vardagens operationella system.
 

Laila Anani, Pop House Entertainment Group, 2 juni 2021
Att sprida glädje på jobbet, upplevelsen att byta arbetsgivare tillsammans med sin chef – och bakgrunden till att Laila blivit vald till "årets förhandlare" på kontoret (hon älskar att förhandla...).
 

Nina Aunula, IMA & Outokumpu Oyj, 16 december 2020
Värdet av att ha ett nätverk – speciellt när världen skakar, de viktigaste egenskaperna för framtidens Executive Assistants och hur Nina får ny energi i löpspåret med progressiv rock i hörlurarna.
 

Yassin Koleilat, ABB, 3 december 2020
Framtidens assistent – Executive Assistant 4.0, att agera "co-pilot" bredvid sin chef och varför han ibland kallas "pixelpolisen" internt.
 

Maria Cirillo, Skogsindustrierna, 11 november 2020
Ligga steget före, värdet av ett nätverk och om den outtalade risk som alltid finns närvarande hos en Executive Assistant – risken att jobbet försvinner när chefen försvinner.
 

David Åberg, Moderna Kompetenser, 26 oktober 2020
Självledarskapet på distans, att bygga relationen med sin chef via nya kommunikationskanaler och hur du utvecklar din kompetens till att följa med – och stärkas – i en ny jobbverklighet.
 

Laura Belgrado, Mars Inc, 7 oktober 2020
Specialavsnitt med fokus på att utveckla och förstärka samarbetet mellan assistent och chef.
 

Jackie Danielsson, E.ON, 24 september 2020
Strukturera sitt arbete, vad det betyder att säga "hej" i korridoren – och den utmaning som det kan innebära när andra människor i organisationen inte förstår vidden av det man gör.
 

Susanne Canerstam, Mellby Gård, 9 september 2020
Vardagen med en rikskänd chef, att arbeta med support i både professionell och privat kontext samt nyckelkompetensen att alltid ligga steget före.
 

Jennie Barkselius, Eventyr, 26 augusti 2020
Planera och genomföra digitala möten och events, hur pandemin förändrat vår syn på hur människor möts och hur du kan agera innehållsredaktör över möteskalendern – vilken information delas bäst i vilken kanal, och i vilket format?
 

Karin Hélène, ESS, 12 augusti 2020
Att arbeta som Executive Assistant på olika marknader runt om i världen, att få samarbetet med chefen att fungera på distans och vikten av känna att ens arbete gör skillnad på riktigt.
 

Elena Aylott, Oriflame, 29 juli 2020
Hur Elenas byggt upp sin roll internt, livslångt lärande och att växa som professionell ovanpå "operational excellence" och genom att medverka i, och leda, interna projekt.
 

Sofie Koark, AW Group, 14 juli 2020
Hur klimatkrisen, hållbarhet och om assistentens interna inflytande kan användas för att positionera den egna organisationen mitt i de positiva aktiviteternas centrum.
 

Anne-Marie Eklund Löwinder, Internetstiftelsen, 1 juli 2020
En av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter och vi pratar lösenord, kapade video-samtal och strategier för att säkra samarbetet mellan ledning och assistenter.
 

Tove Hellberg, Volvo, 24 juni 2020
Att ligga steget före sin chef, byggstenarna i social intelligens och att skräddarsy support åt två olika chefer med två olika personligheter och två olika agendor.
 

Marie Åkesson, Systembolaget, 15 juni 2020
I Executive Assistant-podden möter vi världens bästa kollegor i samtal om världens bästa jobb. Idag: Marie Åkesson, vd-assistent på Systembolaget och vinnare av Executive Assistant of the Year 2020.