Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Prisutdelning Årets Säkerhetsprofil 2020 - livestream 

Eftersom Säkerhetsgalan skjuts fram till den 16 februari 2021, kommer prisutdelningen av Årets Säkerhetsprofil 2020 och Framtidens Säkerhetstalang, livestreamas den 1 oktober klockan 15.00-cirka 15.45.

Alla som är bokade på Säkerhetsgalan är automatiskt inbjudna till livesändningen men den är även öppen för andra intresserade och helt kostnadsfri.
Anmäl dig här på hemsidan från och med måndagen den 7 september, så kommer du att få en länk till sändningen innan det är dags.

Vi ska under cirka 45 minuter den 1 oktober presentera de tre nominerade; Viktor Adolphson, Jonas Trolle och Susan Bergman närmare och avslöja vem av dem som kniper titeln Årets Säkerhetsprofil 2020.

Vi kommer även offentliggöra vem som blir Framtidens Säkerhetstalang 2020. Det blir också en del andra korta inslag.

De tre nominerade till utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil 2020 är:

Jonas Trolle
chef för Centrum mot våldsbejakande extremism, CVE, på Brå.

Juryns motivering lyder:
”Jonas Trolle har med sin långa erfarenhet av operativt arbete och ledarskap inom polisen och sitt engagerade arbete mot människohandel visat på en bred palett av kompetens. När han nu leder arbetet mot våldsbejakande extremism på ett entusiastiskt, idogt, ödmjukt och tydligt sätt bidrar han till stor kompetens och insikt om ett högaktuellt, tidigare eftersatt och ur nationellt perspektiv mycket viktigt område.

Han är dessutom en tydlig röst för hur lagföring kan ske av de personer som återvänt, eller kommer att återvända, från att deltagit i IS.”

Susan Bergman
Chief Security Officer på Combitech tillika Head of Security på Saab Industrial Products and Services

Juryns motivering lyder:
”Susan Bergman är inte bara koncernsäkerhetschef med ansvar för alla de arbetsuppgifter det omfattar, hon är dessutom specialist inom områden som informationssäkerhet, samhällsskydd och beredskap, krispsykologi, krisberedskap och kriskommunikation, kontinuitetsplanering, riskhantering, säkerhetsskydd, säkerhetsjuridik, person- och resesäkerhet, eventsäkerhet och mycket mer.

Hon brinner för säkerhet i alla former och är dessutom en mycket uppskattad föreläsare med uttalad pedagogisk förmåga och djup expertis.”

Viktor Adolphson
yttre befäl och mannen bakom twitterkontot YB Södermalm, områdespolis Trygghetsgruppen Södermalm.

Juryns motivering lyder:
”Viktor Adolphson bidrar med lugn och professionalitet till en mer nyanserad bild av svensk polisvardag. Förutom att han arbetar i yttre tjänst, twittrar han med ett tålamod som få, även när nättrollen försöker misskreditera eller ifrågasätta. Han har en beundransvärd pedagogik som både förklarar och tydliggör lagstiftning, befogenheter och åtgärder på ett trovärdigt sätt och med en fingertoppskänsla för såväl humor som allvar.

Han låter sig väldigt sällan provoceras utan bemöter och svarar på ett mycket proffsigt och rakt sätt..”

Grattis alla tre! Vem av de nominerade som slutligen står som vinnare får vi veta på den livestreamade prisutdelningen den 1 oktober kl 15.00.

Prisutdelningen genomförs i samarbete med Securitas, Secana, Bravida Fire & Security och Seriline

Framtidens Säkerhetstalang

Under prisutdelningen delar i även ut ett pris till Framtidens Säkerhetstalang 2020. Framtidens Säkerhetstalang är en god ambassadör för yrkesrollen, en person som är i inledningen av sin karriär, som är proaktiv och modern i sin roll och som vågar använda nya arbetsmetoder. Personen ska  kännetecknas av mod, kreativitet, integritet och lojalitet och ha gjort framsteg i sin roll.
 
Utmärkelsen Framtidens Säkerhetstalang delas ut av Företagsuniversitetet och Aktuell Säkerhet i samarbete med ASIS och ASIS Young Professionals.

Fakta

Kostnadsfri onlinesändning

Prisutdelningen av Årets Säkerhetsprofil och Framtidens Säkerhetstalang är kostnadsfri. Anmäl dig här på hemsidan så får du en länk innan sändningen börjar den 1 oktober kl 15.00. Du som är anmäld till Säkerhetsgalan kommer att automatiskt få länken till livesändningen.

Bokning

Välkommen med din bokning här på hemsidan. Du kan även ringa 08-600 62 00 eller skicka e-post till kursinfo@foretagsuniversitetet.se

STOCKHOLM