Du kan gå kursen på plats eller online!
De flesta kommuner och myndigheter har nolltolerans mot hot, våld och otillåten påverkan. Ändå har samhällsklimatet gjort att hotbilden ökar när man ska vara offentlig och synas så mycket som möjligt i bruset, både fysiskt och i sociala medier.
Det blir inte minst uppenbart ett valår som detta, både under och efter valrörelsen och valet.
Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2 ska alla arbetsplatser i landet utformas och utrustats för att förebygga alla risker. Hur gör man det när det är handlar om att man verkar i demokratins tjänst?
Hur ska man tänka kring personangrepp, hot och hat, hur ska man resonera kring kombinationen största möjliga synlighet och att skydda det privata? Hur ska man tänka förebyggande?
Kursen tar sitt avstamp i Arbetsmiljöverkets föreskrifter och vänder sig framför allt till alla som verkar i kommuner och regioner Den syftar till att öka både tryggheten och medvetenheten.
Under en dag går vi igenom vilka förebyggande åtgärder vi kan vidta, hur man gör en egen riskbedömning och vad en enkel beredskapsplan kan innehålla.
Vi tittar på också på vad otillåten påverkan faktiskt är och kan vara, arbetsgivarens ansvar, lite juridik och varför man ska göra en polisanmälan när något händer. Du får också konkreta tips på vad som ska göras i ett akut skede och hur incidenter följs upp på bästa sätt.
Ange vid bokningen om du vill delta på plats eller online.