Ny som chef och ledare - ONLINE

• Kom igång snabbt i din chefs- och ledarroll
  • Lär dig om ledarstilar, prioriteringar och målstyrning
  • Så uppfyller du egna och andras förväntningar
Ny som chef och ledare - ONLINE

För dig som ska bli eller precis blivit chef och ledare

Grattis till ett spännande, utvecklande och ansvarsfullt arbete! Men vad innebär det att vara chef och ledare? Vilka förväntningar har ledningen och dina medarbetare på dig? Vågar du släppa kontrollen och delegera arbetsuppgifter och ansvar? Hur ska du motivera och inspirera dina medarbetare?

Företagsuniversitetets onlinekurs "Ny som chef och ledare" ger dig en introduktion till ledarskapet och förbereder dig för din nya roll. Du får en bild av vad det innebär att vara chef, vilka utmaningar du står inför och hur du ska klara av dem. Du lär dig om olika ledarstilar, gränsdragningar, om motivation och inspiration, om delegering, prioritering och målstyrning. Dessutom ingår praktiska övningar för att du ska öka din självkännedom och därmed bli bättre på att kommunicera och interagera med dina medarbetare.

Kursen är upplagd på en heldag och två halvdagar med hemuppgifter mellan gångerna. I slutet av kursen skriver du en personlig handlingsplan i det digitala verktyget Knowly. En virtuell coach ger dig sedan stöd att implementera de nya kunskaperna i ditt arbete efter kursen.

Välkommen till en intensiv och inspirerande introduktionskurs i ledarskap!

Nästa kursstart är den $STARTDAG i $ARRORT. Du kan boka dig på vår hemsida www.foretagsuniversitetet.se eller ringa 08-600 62 00.

Dag 1 - Hitta din inre kompass

Kl. 9.00-16.00

Självinsikt

• chef eller ledare
  • första tiden
  • vem är jag?

Ledarskapsstilar och roller

• hamburgereffekten
  • att leda en grupp
  • ansvarsfördelning
  • situationsanpassat ledarskap

Att vara chef och ledare

• värderingar och kultur
  • hållbarhet

Hemuppgift till dag 2

Dag 2 - Jag som chef och ledare

kl.9.00-12.00

• grupputveckling
  • motivation

Delegering och våga släppa kontrollen

• delaktighet
  • målstyrning

Hemuppgift till dag 3

Dag 3 - Kommunikation

kl.9.00-12.00

• att nå ut digitalt
  • ökad självkännedom
  • coachande förhållningssätt
  • feedback

Konflikter

• vad är en konflikt?
  • hur hanterar jag konflikter?
  • stresshantering
  • jag som förebild
  • prioriteringar

Deltagare

Kursen vänder sig till dig som är ny i chefs- och ledarrollen och vill ha en introduktion i ledarskapet. För dig som redan har jobbat en tid som chef och vill ha en gedigen grundutbildning rekommenderar vi utbildningen Ledarskap i praktiken.

Målet är att ge dig kunskaper som behövs för att

• anta utmaningen som chef och ledare
  • inse vad som går att åstadkomma med god kommunikation och hur det går till
  • förstå vikten av självkännedom.

Metod och upplägg

Kursen går online via Zoom, vilket ger dig samma möjligheter till interaktion med både kursledare och kursdeltagare som vid en vanlig "fysisk" kurs. Vi kombinerar teori med många praktiska övningar, både i grupp och enskilt, diskussioner och reflektion. Kursen är upplagd på en heldag och två halvdagar med hemuppgifter mellan gångerna.

Den digitala coachen – uppföljning och tillämpning

I slutet av kursen skriver du en personlig handlingsplan i det digitala verktyget Knowly (i din telefon eller dator). En virtuell coach ger dig stöd att implementera de nya kunskaperna i ditt arbete efter kursen.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

STOCKHOLM

Ann Epstein

Ann Epstein har lång och bred erfarenhet som chef, ledare och kommunikatör, både operativt och strategiskt. Ann arbetar idag som utbildare med fokus på chefs- och ledarskap samt mångfald. Ann är en skicklig pedagog med förmåga att entusiasmera och aktivera kursdeltagarna och göra kunskapen praktiskt tillämpningsbar.