Att arbeta och leda med hälsa (7,5 hp)

7,5 högskolepoäng - Lunds universitet i samarbete med Företagsuniversitetet

Den 17 oktober 2019  startar vi för första gången kursen "Att arbeta och leda med hälsa", Lunds universitetet i samarbete med Företagsuniversitetet, en kurs som ger dig 7,5 högskolepoäng.

Kursen vänder sig till chefer och är en introduktion i ämnet arbetsmiljö. Du får kunskaper och grundläggande förståelse för arbetsmiljöarbete ur ett ledarskapsperspektiv som syftar till att stärka din förmåga att leda och bedriva ett effektivt miljöarbete.

Att arbeta och leda med hälsa (7,5 hp)

Ur kursinnehållet:

• fysiska. organisatoriska och sociala arbetsmiljöfaktorer
  • lagar, regelverk och normer
  • ansvar och roller
  • organisationsförändringar, ny teknik och det gränslösa arbetets effekter
  • så ska framtidens arbetsplatser utformas för att underlätta kunskapsspridning och kommunikation
  • systematiskt arbetsmiljöarbete ur ett chefsperspektiv

Mer information kommer under februari månad.

Fakta

Samtliga kursledare är forskare vid Lunds universitet, med djup kunskap inom sina respektive discipliner. Huvudkursledare är Calle Rosengren, universitetslektor.

Kursen är upplagd 6 x 1 dag. Preliminära datum: 17/10, 14/11, 12/12, 22/1, 19/2 samt 19/3.

Examinationen består av sex skriftliga hemuppgifter. För godkänt betyg ska samtliga hemuppgifter vara godkända.

Plats: Företagsuniversitetet, Globen City i Stockholm

STOCKHOLM