Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stockholm Talent Summit 2019 

En konferens om framtidens rekrytering

  • Artificiell intelligens för rekryterare. Bli inte ersatt, bli bättre
  • Rekrytering enligt Fredrik Reinfeldt
  • Rekryterarens affär i gig-ekonomin
  • Vad vill Google? Så ska jätten revolutionera branschen

Vi lever i en tid av ökad förståelse för den påverkan som artificiell intelligens har på rekrytering. Branschen går in i en ny tidsålder.

Samhällsrörelser som #metoo bidrar till att kandidaters värderingar prioriteras upp för gruppens bästa och en ny generation digitala supertalanger kräver att gamla regler rivs. I en global gig-ekonomi ser vi hela yrkeskategorier komma och gå.

Den 13 juni 2018 välkomnar vi, för tredje året, världsledande experter, forskare och branschledare med en ambition att kartlägga utmaningar och möjligheter i närframtid.

Årets konferens går av stapeln på IVA konferenscenter, mitt i centrala Stockholm.

Journalist-ledda intervjuer blandas med föreläsningar och interaktiva sessioner, nätverkande och reflektion. Stockholm Talent Summit är designad att ge dig som rekryterare och HR-proffs en inspirerande, bildande och omedelbart användbar upplevelse.

Efter dagens sista programpunkt möts deltagare, föreläsare och experter för mingel, dryck och tilltugg.

Välkommen den 13 juni!

Stockholm Talent Summit är en konferens om framtidens rekrytering.

Program

Onsdag den 13 juni 2018

 

Stockholm Talent Summit 2018 går av stapeln på IVA Konferenscenter, på Grev Turegatan 16, mitt i centrala Stockholm.

Artificiell intelligens för rekryterare. Bli inte ersatt, bli bättre

Ji-A Min

Artificiell intelligens ersätter inte rekryterare, den gör dem bättre. Det hävdar internationella datorvetaren, Ji-A Min, en av världens mest profilerade experter på gränslandet mellan artificiell intelligens och rekrytering.

Under Stockholm Talent Summit presenterar hon en effektiv introduktion till artificiell intelligens, teknikens byggstenar och hur dessa appliceras på – och snart kommer att påverka – ditt jobb. Med rätt förståelse och förberedelser idag säkrar vi din kompetens framåt.

Rekrytering enligt Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister i sju år och 362 dagar, kröningen av mer än 30 år inom svensk politik. Att skapa jobb är hans politiska arv – vikten av att som modernt samhälle generera arbetstillfällen för framtiden, ha relevant talang redo och se individ, företag och samhälle alla stärkas och gynnas.

Idag är detta viktigare än någonsin. Arbetsmarknaden är global och digital. Företagen befinner sig i en ständig tempohöjning och accelererande teknisk utveckling. Själva definitionen av ett “jobb” förändras.

Fredrik Reinfeldt tror att rekryteringsbranschens betydelse kommer att växa när förändringstempot stiger. Hur förhåller man sig till det som individ? Vilka är Reinfeldts strategiska råd till rekryteringsföretag och HR-avdelningar? Och vilken framtida svensk arbetsmarknad ser han framför sig? 

Välkommen till ett samtal om att framtidssäkra sig själv som rekryterare, sitt företag och samhälle.

Vad vill Google? Så vill jättarna revolutionera branschen

Andreas Ekström

Ett av världens mäktigaste företag – Google – har lanserat två mjukvaruprodukter inom rekrytering och personal. Även Facebook har gett sig in på området. Hur påverkar det branschen när två spelare med så överlägsen tillgång till information öppnar dörrarna? 

När internationella jättar tittar på rekryterings- och personalbranschen, vad ser de? När vi tittar på dem – och planerar framtiden för våra affärer, företag och karriärer – vad bör vi se?

Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan, författare av boken Google-koden (2010) samt aktuell på den internationella scenen via TED där hans föreläsningar om den digitala revolutionen visats över en miljon gånger.

Under Stockholm Talent Summit visar Andreas hur makt, pengar och kunskap har snedfördelats i den digitala revolutionen – samt vilka enorma möjligheter som därför har uppenbarat sig: att bygga nya affärer, karriärer och sociala samspel. Resultatet är en omvälvande samtidsanalys och guide framåt.

Rekryterarens nya affär i gig-ekonomin

Markus Christiansson

Rekryteringsbolagen är megaföretag och individuella rekryterares kommission byggd kring att tillsätta talanger på traditionella långsiktiga tjänster. Men arbetsmarknaden är på väg åt motsatt håll.

Vad händer med branschen och oss professionella då globala arbetare når en global arbetsmarknad – och heltidstjänster ersätts av en mängd tillfälliga uppdrag från lika många arbetsgivare från lika många länder?

"Cyber vetting" – en ny generation bakgrundskontroll (och risk)

Pierre Gudmundson

Digitaliseringen har förändrat bakgrundskontrollerna och "cyber vetting" har växt till en nyckelkompetens – och global industri – i sig själv. Aldrig tidigare har tillgången på, och omfattningen av, personlig information varit större. Men har vi lärt oss hantera den?

Vad är idag skillnaden mellan en enkel sökning och ett professionellt arbete med bakgrundskontroll? Hur arbetar ledande globala firmor med "cyber vetting"-processer? Vilka risker finns med att inte arbeta strukturerat och kvalitetssäkrat med nya tidens verktyg? 

I en tid då mjukvara effektivt kan hjälpa med en första "screen" – hur förändras kraven på mig som verifierande mänsklig resurs?

Vd visar vägen

Rekryteringsbranschen omsätter cirka 35 miljarder kronor i Sverige, sysselsätter årligen 250 000 människor och består själv av 83 000 heltidsanställda. Branschens jättar kan skapa framtid själva.

Under Stockholm Talent Summit möter du de högsta cheferna från Sveriges ledande rekryteringsföretag.

I personliga samtal pratar vi om ett nytt ledarskap för en ny tid, framtiden för rekrytering som yrke samt hur de själva väljer att positionera sina organisationer inför nästa industriella revolution. Det blir också insikter, mönster och trender.

Medverkande

  • Lars Forseth, vd Manpower Group
  • Jacob Lundberg, vd Adecco Group
  • Johan Lagercrantz, vd Randstad

De osynliga framtidskandidaterna

Micael Holmström

Glöm supertalanger, världsmedborgare och robotar. Sveriges företag kommer att gå stärkta ur en annalkande industriell revolution genom att effektivt utbilda och skola om marknadens befintliga arbetskraft. Hundratusentals människor kommer att behöva upskill, byta bransch och starta om.

Vad krävs för att hitta dessa “osynliga” kandidater? Hur förändrar man redan nu en organisations syn på vad som är en “bra kandidat”?

"Sveriges rekryterare är smörjan i ett systemkritiskt maskineri. Men alltför ofta görs misstaget att prata om framtid och samtid som två separata enheter, när de faktiskt flödar in i varandra." 

Det menar Micael Holmström, vd på Academy, ett systerbolag till Academic Work. Under Stockholm Talent Summit pratar han om en av vår tids största utmaningar – och affärsmöjligheter – för rekryterare och HR-proffs.

Mångfald i rekrytering: Från prydnadssak till affärskritiskt element

Pia Höök

Som ett av världens ledande byggföretag hade Skanska, i många år innan #metoo och dess globala avtryck, arbetat med mångfald och en inkluderande arbetsmiljö för alla. Ändå fungerade #spikenikistan, byggbranschens lokala upprop, som ett trappsteg till ytterligare fokus.

Pia Höök är Global Diversity Manager på Skanska. Under Stockholm Talent Summit berättar hon om hur Skanska arbetar och rekryterar för att vara ett modernt och inkluderande företag på internationell nivå.

Vilka utmaningar med rekrytering är unika för vilka världsmarknader? Hur har kandidaternas förväntningar förändrats – och hur har Skanska anpassat processerna? Hur såg det interna arbetet ut när man från högsta nivå bestämde sig för att mångfald inte bara var en prydnadssak, utan ett affärskritiskt element för att som globalt företag vara fortsatt framgångsrik i en ny ekonomi?

Inifrån EVRY:s transformation

Anna Gulliksen

EVRY är, med en omsättning på NOK 12,6 miljarder, ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY.

EVRY har under de senaste åren transformerat sitt sätt att arbeta med rekrytering. Processen har digitaliserats och ny teknologi har ökat fokus på kandidatupplevelsen.

Under Stockholm Talent Summit tar Anna Gulliksen, Head of Talent Management and Recruitment på EVRY, med oss på en resa inifrån företagets ambitiösa satsningar.

Dagens tider

09.30Registring och morgonkaffe

10.00Stockholm Talent Summit inleds

12.30Lunch 

17.00Konferensen avslutas och vi bjuder på after conference med vin och mingel

Fakta

Tid och plats

Den 13 juni på IVA konferenscenter på Grev Turegatan 16 i Stockholm. T-banestation Östermalmstorg.

Deltagare

Stockholm Talent Summit vänder sig till chefer och medarbetare på rekryterings- och bemanningsföretag samt HR-avdelningar.

Konferensavgift

4 900 kr kronor exkl.moms. I priset ingår konferensprogram, för- och eftermiddagskaffe samt lunch och mingel.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att boka direkt här på hemsidan eller genom att skicka e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se. Det kostar inget att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Därefter debiteras 25 % fram till en vecka för konferensen, därefter debiteras fullt pris.