Hållbar prestation och personlig planering

– ta kontroll över din tid och hälsa

• Planera och prioritera bort din stress
  • Så förenar du prestation med god mental hälsa
  • Att arbeta och fungera i en föränderlig organisation
Hållbar hög prestation och personlig planering

För dig som vill må lika bra som du jobbar

Stress är ett av de största hälsoproblemen i dagens samhälle och arbetsliv. Prestation och hälsa behöver dock inte vara varandras motsatser ‑ tvärtom!

För att möta kraven på effektivitet och framgång behövs medarbetare som håller i längden och som kan leverera och prestera i en snabbrörlig värld och föränderliga organisationer. För att klara dessa förväntningar och krav gäller det att hitta en balans i arbetslivet, med hälsan i fokus.

På Företagsuniversitetets kurs "Hållbar prestation och personlig planering" får du som är chef och ledare, som jobbar med HR eller som är "vanlig" medarbetare ett flertal praktiska verktyg för att kunna bli mer effektiv i vardagen, hålla en bra prestationsnivå och samtidigt må bra.

Du lär dig planera och prioritera i ditt arbete, att hantera det flexibla arbetets utmaningar och gränslöshet samt att identifiera tidiga tecken på stress för att kunna bromsa i tid.

Välkommen till en utvecklande kurs som ger praktiska verktyg för bestående beteendeförändringar!

Digitalt stöd före kursen - förbered dig

En vecka före kursen får du ett utskick via det digitala verktyget Knowly för att du ska förbereda dig på bästa sätt och få ut maximal effekt av utbildningsdagen.

Hållbar prestation – vad är det?

• kort mindfulnessmeditation för att landa
  • livet, yrkeslivet och den fantastiska kroppen
  • att leva på 2000-talet med 40000 år gammal hjärna
  • min egen roll i mitt eget liv
  • nulägesanalys work/life-balans – praktisk övning

Stresshantering för att behålla sin psykiska hälsa

• vad är stress, vår tids största fiende eller hjälpare?
  • negativ stress, positiv stress och reaktioner när stressen släpper
  • 10 symptom på negativ stress att ta på allvar hos dig själv och se hos andra
  • självinsikt och stressnivå – praktisk övning

Personlig effektivitet i vardagen

• tidmedvetenhet – reflektion och praktisk övning hur den egna tiden fördelas

Det flexibla arbetets utmaningar – digital stress och gränslöshet

• det nya gränslösa arbetslivet – nytta och fallgropar
  • den snabba belöningens dilemma
  • multitasking och andra riskfaktorer
  • företagets krav och förväntningar kontra egna
  • duktig flicka/pojke eller good enough?
  • praktisk övning

Återhämtning för hög prestation och god mental hälsa

• vad är mindfulness?
  • varför är återhämtning så viktigt för hög prestation?
  • forskningsresultat – vad händer i hjärnan och kroppen vid meditation
  • risker vid ett liv utan återhämtning
  • 5 praktiska råd om effektiv återhämtning i vardagen

Skapa resultat från utbildningen - med digitalt stöd

• personlig handlingsplan – vad tar jag med mig?
  • detta kan jag göra för att komma igång redan i morgon
  • mina personliga mål

Deltagare

Kursen vänder sig till chefer, medarbetare på HR-avdelningen och andra som vill ha verktyg för hållbar hög prestation och effektiv planering, för både sig själv och/eller sina medarbetare.

Målet är att du ska ha kunskaper som behövs för att

• identifiera tidiga tecken på stress hos dig själv och andra
  • uppnå en hållbar hög prestationsnivå
  • bli mer effektiv i vardagen och ta kontroll över din tid.

Metod och digitalt stöd

Kursen varvar teori med praktiska och verklighetsnära case och övningar. Med dig från kursen får du ett antal praktiska checklistor och mallar.

Vi arbetar med det digitala stödet Knowly, både före och efter kursen. Före – för att du ska kunna förbereda dig på bästa sätt och få ut så mycket som möjligt av utbildningsdagen. Efter – i form av en virtuell coach som hjälper dig att följa upp och implementera de nya kunskaperna i ditt dagliga arbete.

Bonus – "Kontorsmeditation"

I kursen ingår "Kontorsmeditation – återhämtning för den som inte har tid" i form av en mp3-fil att ta med hem.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

STOCKHOLM

Ewa Wigenheim

Ewa Wigenheim är socionom, certifierad livscoach och diplomerad kommunikatör. Hon har skrivit tre böcker, arbetat i sju länder, varit PR-konsult för bl.a. Benny Andersson och kommunikationskonsult för Björn Ulvaeus. Hon är grundaren till ABBA museet. Som entreprenör har hon drivit på sig själv till bristningsgränsen. Men efter en livskris lämnade hon allt för att arbeta som lärare för buddhistiska munkar i Laos. Där fick en helt ny förståelse för hur man kan arbeta med hög prestation men ändå behålla sin hälsa. Idag driver hon Ewa Life Academy med fokus på hållbart ledar- och medarbetarskap.