Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

HR i ledningsgruppen

– en City Masterclass

  • Stärk din roll i ledningsgruppen
  • Så kan du ge plats för HR-frågorna på agendan
  • Diskussioner, reflektioner kring rollen och hur man kan påverka
HR i ledningsgruppen

City Masterclasses – aktualitet, spetskompetens och djup

Nästa kursstart är den $STARTDAG i $ARRORT. Du kan boka dig på vår hemsida www.foretagsuniversitetet.se eller ringa 08-600 62 00.

Våra City Masterclasses riktar sig till dig som är etablerad i din yrkesroll men vill vässa dina kunskaper och stärka din profil.

I en tid av förändring har vi skapat ett format som kännetecknas av aktualitet, spetskompetens och djup. Utan att ta för mycket av din tid i anspråk. Alltid med goda exempel som du kan ta med dig till din egen verksamhet. Vi välkomnar de skickligaste kollegorna och erkända föreläsare till ett såväl praktiskt som teoretisk möte.

Så kan du påverka och bidra i ledningsgruppen

Den här City Masterclassen vänder sig till dig som är HR-chef eller HR Business Partner och har temat HR i ledningsgruppen.

Ledningsgruppsarbete är ofta komplext, dit stora förväntningar riktas vad gäller riktning, beslut, ordning och reda och mycket annat. Något händer i dagens organisationer där kraven på flexibilitet, omvärldskoll och snabbhet förändrar ledningens arbete. Kraven ökar på  ledningsgruppens medlemmar, deras arbete och framförallt resultat.

HR har inte en så lång historia som medlem i högsta ledningsgrupperna, men har i det moderna företaget nu blivit en självklarhet. Att ta plats med HR-frågorna kräver sin rollinnehavare både vad gäller kunskaper och förmåga att interagera med andra.

Varmt välkommen till en halvdag där vi diskuterar och reflekterar över rollen och ger tips på hur du aktivt kan påverka och bidra till ledningsgruppens utveckling!

Program

Agenda

En välfungerande ledningsgrupp – vad är det?

  • HR´s roll i verksamheten
  • HR´s roll i ledningsgruppen

Att vara en del av en ledningsgrupp

  • Primär och sekundär roll
  • Ledningsgruppsarbete – möten och mellan möten
  • Utveckling av ledningsgruppen

Praktiska goda råd och tips

  • Att få saker gjorda
  • När det inte fungerar i ledningsgruppen

Nätverkande och mingel

Fakta

Deltagare

Den här City Masterclassen vänder sig till dig som är HR-chef eller HR Business Partner.

Mål

Målet med den här eftermiddagen är att du ska få kunskap och möjlighet att diskutera om hur du i din HR-roll ska göra för att HR-frågorna ska få en större plats i ledningsgruppen.

Tid och plats

Kl.13.00 -16.00 i Posthuset på Vasagatan 28. Vi avslutar med ett glas vin och mingel/nätverkande.

Vad är en City Masterclass?

City Masterclassen kombinerar aktuell kunskap i form av input från en expert med efterföljande diskussioner, problemlösning samt reflektion och nätverkande.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation samt i de fall kursen genomförs på plats i våra kurslokaler även luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

Kursledare

STOCKHOLM

Marie Hallander-Larsson

Marie Hallander Larsson är ett av HR-Sveriges mest välkända namn med bakgrund på bl.a Pharmacia, Scandic Hotels, Posten, Swedbank och Försäkringskassan. Marie är idag HR-direktör på Akademiska Hus.