Förhandlingsteknik vid fackliga förhandlingar ONLINE

– online med livesändning

• Gör rätt i fackliga förhandlingar
  • Formulera acceptabla mål och spelregler
  • Lär dig hitta vinna/vinna-lösningar
2155 - Förhandlingsteknik vid fackliga förhandlingar ONLINE

För dig som vill hitta balansen mellan det önskvärda och det möjliga

I en bra förhandling blir alla parter nöjda. För att nå dit krävs noggranna förberedelser och en strategi som tar hänsyn till både det önskvärda och det möjliga.

Kursen Förhandlingsteknik vid fackliga förhandlingar är speciellt framtagen för dig som arbetar med HR och som leder eller deltar i förhandlingar gällande till exempel omorganisationer, tjänstetillsättningar, löner och anställningsvillkor.

Du får kunskaper som gör att du kan behärska olika förhandlingssituationer och öka dina möjligheter att nå ett förhandlingsresultat där alla parter är nöjda.

Kursen är uppdelad på två delar: en dag online med interaktiv livesändning via Zoom (den 18 maj) och en dag på plats i Företagsuniversitetets lokaler i Globen City (den 8 september). Du får material före kursen samt möjlighet att under kursens gång ställa frågor till kursledaren och göra övningar både individuellt och i grupp.

Välkommen till en kurs i förhandlingsteknik, speciellt framtagen för dig som arbetar med HR!

Kursinnehåll och upplägg

Tydlig kommunikation i förhandlingen

• förhandlartyper
  • teknik och taktik
  • kroppsspråk

Förhandlingens regelverk

• regelverk för olika typer av personalförhandlingar
  • hur förhandlingen avslutas
  • dokumentation av förhandlingen

Förberedelser inför förhandlingen

• utredning av sakfrågan
  • utredning av rättsliga ramar
  • formulera mål
  • taktik

Förhandlingsprocessen

• öppning
  • strategi
  • argumentationsteknik
  • uppnå en vinna/vinna-situation
  • dokumentation

Utvärdering och lärande

Dag 1

Har vi fokus på de grundläggande teorierna inom varje område samt att vi kommer att göra några enklare övningar som lämpar sig i online-format.

Dag 2

Ses vi i Företagsuniversitetets lokaler och har fokus på praktisk träning, reflektion och återkoppling av olika förhandlingssituationer.  Du kommer även att under denna dag kunna lyfta de funderingar du har kring de utmaningar du mött.

Metod och upplägg

Kursen är upplagd 1 + 1 dag med en dag online med livesändning och en dag på plats i Företagsuniversitetets lokaler i Stockholm. Du får föreläsningar, möjlighet att interagera med kursledaren och övriga kursdeltagare, material före och uppföljning efter kursen. Dagen i Stockholm´ fokuserar på praktisk förhandlingsträning.

Deltagare

Kursen vänder sig till medarbetare inom HR. Förkunskaper krävs ej men du bör ha genomfört/deltagit i några fackliga förhandlingar.

Målet är att ge dig de kunskaper du behöver för att

• behärska olika förhandlingssituationer
  • nå ett förhandlingsresultat där alla parter är nöjda
  • bli medveten om dina egna förhandlingsegenskaper och vad du kan göra för att bli en ännu bättre förhandlare.

Den här kursen ger teoretiska kunskaper, men fokus ligger på praktik och dialog och innehåller verklighetsnära förhandlingsövningar där deltagarna själva får tillämpa de metoder de har lärt sig.