Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Att leda innovation

– introduktion till att arbeta agilt och visuellt med innovation

 • Så ska du tänka och göra för att lyckas med innovationsarbetet
 • Innovationssystemet – arbeta agilt och visuellt
 • Strategier för framgångsrik innovation
Att leda innovation

En workshop för dig som är chef eller ledare

Välkommen till en halvdags workshop skräddarsydd för dig som är chef och ledare i en verksamhet som vill satsa på innovation!

Under en halvdag får du en introduktion i innovationsarbete och får lära dig hur du kan skapa en miljö som främjar innovation och hur du kan arbeta strategiskt med innovation. Vi går igenom hur du ska tänka och hur du ska göra för att lyckas. Och du får dessutom göra en del praktiska övningar.

En av Sveriges mest framgångsrika innovationsledare

Workshopen leds av Janne Lundberg, en av Sveriges ledande innovationsexperter, som har medverkat till att Assa Abloy och tre andra företag har hamnat på Forbes lista över världens 100 mest innovativa företag.

Program

Hur tänka?

 • produkt och idéer
 • hur tänka för att lyckas med innovation
 • behövs en innovationsmodell?

Hur göra?

 • hur göra för att lyckas?
 • innovationssystemet – hur arbeta agilt och visuellt
 • driva strategisk innovation

Praktiska övningar

 • faktiska innovationer
 • värde i produkter

Fakta

Deltagare

Workshopen vänder sig till dig som är t.ex. företagsledare, produktchef, linjechef, programledare eller projektledare på ett företag som vill satsa på innovation. För dig som arbetar aktivt med att leda och driva innovationsarbete rekommenderar vi "Innovation - diplomutbildning".

Mål

Målet är att du ska få en introduktion i innovationsarbete och kunskaper om hur du ska leda och driva innovationsarbete både praktiskt och strategiskt.

Metod

Workshopen kombinerar teori med diskussion och praktiska övningar.

Tid

9.00-12.00

 

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation samt i de fall kursen genomförs på plats i våra kurslokaler även luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

Kursledare

STOCKHOLM

Janne Lundberg

Janne Lundberg är Global Agile Innovation Coach, utbildare och föreläsare. Fram till 2017 arbetade Janne som Global Lean Innovation Manager på Assa Abloy, som utsågs till en av världens mest innovativa företag (enligt Forbes), före Apple. På Assa Abloy introducerade Janne Lean Innovation på cirka 90 platser runt om i världen, inrättade 60 så kallade "pulsrum", utbildade och tränade ca 1500 medarbetare och certifierade 170 Lean Innovation Champions.

Janne har en Master of Science som ingenjör och har verkat på flera stora globala industriföretag, bland annat Atlas Copco. Sedan 2017 arbetar Janne som egen konsult och hjälper i sin verksamhet företag att genom innovation öka effektivitet, prestation, resultat och medarbetarnöjdhet. Han har medverkat till att ytterligare tre företag (förutom Assa Abloy) har hamnat på Forbes lista.