Att arbeta och leda med hälsa (7,5 hp)

– 7,5 högskolepoäng i arbetsmiljö – Lunds universitetet i samarbete med Företagsuniversitetet

Hösten 2019  startar vi för första gången kursen "Att arbeta och leda med hälsa", Lunds universitet i samarbete med Företagsuniversitetet, en kurs som ger dig 7,5 högskolepoäng.

Kursen vänder sig till dig som är chef eller arbetar med HR och är en introduktion i ämnet arbetsmiljö. Du får kunskaper och grundläggande förståelse för arbetsmiljöarbete ur ett ledarskapsperspektiv som syftar till att stärka din förmåga att leda och bedriva ett effektivt miljöarbete.

Från hög nivå till excellens

Ur kursinnehållet:

• fysiska. organisatoriska och sociala arbetsmiljöfaktorer
  • lagar, regelverk och normer
  • ansvar och roller
  • organisationsförändringar, ny teknik och det gränslösa arbetets effekter
  • så ska framtidens arbetsplatser utformas för att underlätta kunskapsspridning och kommunikation
  • systematiskt arbetsmiljöarbete ur ett chefsperspektiv

Mer information kommer inom kort.

Fakta

Samtliga kursledare är forskare vid Lunds universitet, med djup kunskap inom sina respektive discipliner. Huvudkursledare är Calle Rosengren, universitetslektor.

Kursen är upplagd 6 x 1 dag. Startdatum fastställs under hösten 2019.

Examinationen består av sex skriftliga hemuppgifter. För godkänt betyg ska samtliga hemuppgifter vara godkända.

Plats: Företagsuniversitetet, Globen City i Stockholm

Välkommen med din intresseanmälan!

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation, luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se