Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Arbetsmiljö och social hållbarhet

  • Systematiskt arbetsmiljöarbete och Organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Aktuella lagar, föreskrifter och avtal
  • Utveckla HR processer, metoder och verktyg inom arbetsmiljö
Arbetsmiljö och social hållbarhet

Så bedriver du ett systematiskt arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöfrågorna är mer aktuella än någonsin och HR har en viktig roll när det gäller att på olika sätt ge organisationen och cheferna den kunskap och det stöd de behöver. Det handlar om att bedriva ett systematiskt och kontinuerligt arbetsmiljöarbete som både handlar om att följa aktuella lagar och föreskrifter, men även om att bedriva ett inkluderande ledarskap med fokus på social hållbarhet.

För att du som arbetar med HR ska kunna skapa de bästa förutsättningarna för att din organisation ska kunna erbjuda en arbetsmiljö där medarbetarna trivs, mår bra, utvecklas och presterar (och dessutom stannar kvar) behöver du gedigen kunskap i arbetsmiljö. På den här utbildningen går vi igenom byggstenarna i ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete, ger praktiska råd och verktyg för att du ska kunna ge organisationen och cheferna det stöd och den kunskap de behöver.

Välkommen till en intensiv kurs med en av Sveriges bästa kursledare inom arbetsmiljöområdet!

Program

Syftet med arbetsmiljöarbetet i en organisation

Lagar, föreskrifter och avtal

Föreskrifterna SAM (Systematiskt arbetsmiljöarbete)

Föreskrifterna OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö)

När och hur skall olika delar genomföras?

Hållbarhet utifrån olika aspekter

Att utveckla HR processer, metoder och verktyg inom arbetsmiljö

Anpassning vid återgång i arbete

Samverkan med arbetstagarorganisation

Fakta

Deltagare

Kursen vänder sig framförallt till dig som arbetar med HR. Men passar även dig som arbetar som chef eller skyddsombud och vill ha grundläggande kunskaper i arbetsmiljö.

Mål

Målet med utbildningen är att du ska få grundläggande kunskaper i arbetsmiljö bland annat:

  • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Metoder, processer och verktyg i arbetsmiljöarbetet
  • Hållbarhet ur olika aspekter
  • Samverkan med arbetstagarorganisation

Metod

Kursen kombinerar teori med praktiska övningar, diskussion och reflektion.

Kursavgift

I kursavgiften ingår kursdokumentation samt i de fall kursen genomförs på plats i våra kurslokaler även luncher samt för- och eftermiddagskaffe. Moms tillkommer.

Bokning och rådgivning

Ring 08-600 62 00 eller kontakta oss via e-post för bokning, information och kursrådgivning. Du kan också boka plats direkt på en kurs genom att klicka på "Boka" i kurskalendariet. E-post: kurs@foretagsuniversitetet.se

Hotell

Utbildningen genomförs i Posthuset på Vasagatan 28 i Stockholm. För dig som kommer resande erbjuder vi specialpris på två fina hotell nära kurslokalen: Nordic Light Hotel: boka på nordiclighthotel.com och ange bokningskod "FUN-deltagare" eller Clarion Hotel Sign: ring 08-676 98 00 eller mejla till cl.sign@choice.se och uppge avtalsnummer CH2005318.

Kursledare

STOCKHOLM

Kerstin Wejlid

Kerstin Wejlid är HR-konsult med erfarenhet från både stora och mindre bolag främst inom IT och Finans. Kerstin har arbetat i koncernledningar med strategisk HR, men tycker att det är lite roligare att arbeta med mindre bolag där arbetsuppgifterna varierar mellan högt och lågt. Hon har erfarenhet av egen verksamhet där hon startat och byggt upp företag samt arbetat som konsult med uppdrag av styrelse, VD, ledningsgrupp samt som chef inom olika branscher. HR i framkant är hennes motto.