Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Ekonomi- och redovisningsdagen

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

5 december på Berns i Stockholm

– en heldag för dig som arbetar med ekonomi

 • Redovisningsnyheter och aktuella skatteregler 2020
 • Tips som förenklar bokslutsarbetet
 • Stoppa buset - dags för krafttag mot penningtvätt
 • Ekonomisk spaning om nutid och framtid med Claes Hemberg
1485 - Ekonomi- och redovisningsdagen

Planering av Ekonomi- och redovisningsdagen 2020 pågår. Så här såg det ut inför 2019 års konferens:

Det nya året, 2020, stundar! Det är med andra ord hög tid att uppdatera sig kring aktuella beloppsgränser, nya regler och specifika företeelser som kommer att påverka ekonomiavdelningens arbete det kommande året.

Du uppdaterar dig förstås på Ekonomi- och redovisningsdagen, torsdagen den 5 december på Berns i Stockholm. Under en spännande och innehållsrik dag får du bland annat en högrelevant ekonomisk spaning av experten Claes Hemberg om nutid och framtid. Det blir också en rad viktiga uppdateringar kring alla nyheter på redovisningsområdet.

Vi kommer bland annat att få ta del av:

 • Redovisningsnyheter och aktuella skatteregler 2020
 • Tips som förenklar bokslutsarbetet
 • Stoppa buset - dags för krafttag mot penningtvätt
 • Ekonomisk spaning om nutid och framtid med Claes Hemberg

Hjärtligt välkommen till Berns den 5 december 2019!

 

Du vet väl att vi har fler möjligheter till uppgradering inom ekonomi? Vi erbjuder bland annat korta nischade kurser inom exempelvis K3 och koncernredovisning men också följande tre diplomutbildningar:

Diplomerad ekonomiassistent

Diplomerad redovisningsekonom

Diplomerad controller

Program

Programmet 2019:

09.30Kaffe, frukost och registrering

10.00Välkommen till Ekonomi- och redovisningsdagen!

Dagens moderator, Henrik Johnsson, inleder konferensen.

10.10På gång på skatteområdet

Det finns en hel del nyheter, flera olika förslag och några utredningar på skatteområdet. Här redogör Ulf Svensson från Björn Lundén bland annat för:

 • sänkta socialavgifter
 • förbättring av generationsskiften
 • skattereduktion för gåvor
 • sänkt aktiekapital
 • förenklade 3:12-regler
 • förändrad arbetsrätt
 • förenklade skatteregler för mikroföretag
 • ändrade momsregler inom EU

11.10Paus med kaffe

11.30Stoppa buset - dags för krafttag mot penningtvätt

Sällan har ordet "penningtvätt" befunnit sig på så mångas läppar som den senaste tiden. Massmedia rapporterar i princip dagligen om den ena skandalen efter den andra och kastar ljus på dunkla brister inom den finansiella sektorn. Men- detta är inget "fenomen" eller någon ny företeelse. Ekonomisk brottslighet och penningtvätt är sedan länge ett djupt rotat samhällsproblem. För att komma åt den kriminella verksamheten krävs samverkan.

Marie Lundberg guidar oss igenom snårigheterna och berättar vad som behövs för att bidra till att stoppa buset.    

12.15Lunch

13.15Så blir bokslutsarbetet proffsigt och effektivt

Jenny Gentele från ABC Revision ger aktuella redovisningsnyheter men framför allt riktigt bra och konkreta tips på hur du kan förbättra och effektivisera bokslutsarbetet.

14.15Eftermiddagskaffe

14.45Hållbarhetsredovisning i stora företag - hur fungerar det och vilket värde skapar det?

Många svenska företag är sedan årsskiftet 2017/2018 skyldiga att hållbarhetsredovisa. Vilka omfattas av lagkravet? Vilka effekter har lagstiftningen haft på näringslivet? Hur gör man och vilka ramverk finns?
Markus Håkansson och Julia Höglund, hållbarhetsrådgivare på Grant Thornton, delar med sig av sina trendspaningar och råd kring hur man kan använda hållbarhetsrapporteringen som ett strategiskt verktyg.

15.30Redovisningsekonom och Ekonomiassistent i ny tappning, version 3.0

Hur påverkar digitaliseringen ekonomifunktionen och hur ser framtiden för redovisningsekonomer, ekonomiassistenter eller ekonomiansvariga ut? I ett samtal med Henrik Johnsson beskriver Susan Merkell från Deloitte, ekonomifunktionens roll i dag, hur den förändras och vilka egenskaper och kompetenser som behövs i framtiden.

16.00Kort bensträckare

16.15Hembergs ekonomiska spaning

Claes Hemberg tar oss med på en framtidsresa där pengar saknar värde. Samtidigt omsätts de rekordsnabbt. Alla och ingen har blivit bank. Stora grupper betalar dyrt för pengar och får ingenting för sina sparpengar. Att äga och köpa är ute. Istället hyr vi upplevelser på dagsbasis...

17.00Avslutning och "after conference" med mingel

Fakta

 

Tid och plats

5 december på Berns i Stockholm.

Konferensavgift

4 900 kronor exkl. moms, vilket inkluderar en heldagskonferens enligt program, dokumentation, lunch, kaffe och mingel med enklare förtäring och dryck. Moms tillkommer.

Bokning

Ring 08-600 62 00 för bokning. Det går också bra att boka sig på webben: www.foretagsuniversitetet.se alternativt via e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se.

Om du får förhinder, överlåt gärna platsen till en kollega! Det kostar ingenting att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Vid senare avbokning debiteras 25% av avgiften fram till en vecka före konferensen. Därefter debiteras hela avgiften.