Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Story 2017 

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Vi ger dig, som kommunicerar i jobbet, möjlighet att utvecklas ytterligare i din yrkesroll och erbjuder ett program som speglar kommunikationens förändrade förutsättningar och ger en utblick även utanför Sveriges gränser. Vi bjuder in de hetaste föreläsarna och låter dig möta spännande människor som använder språk och kommunikation som verktyg i sitt dagliga arbete.

Story

För dig som vill lyfta din kommunikation till sjunde himlen

 

Story 2016, nytt program kommer i maj 2017

#komtillstory

Story 2016 bjuder dig på allt från hjärnforskning till amerikanska presidentvalet och Eurovision Song Contest. Praktisk och aktuell kunskap, inspiration och trender för dig som jobbar med språk, innehåll och kommunikation.

  • Frida Boisen, journalist, författare och digital chef på Bonnierts Tidskrifter.
  • Alexander Bard om att kommunicera i en kommunikativ värld
  • Marcus Oscarsson från TV4
  • Birger & Blom ger praktiska tips
  • Tomas Dalström om att skriva texter som kommunicerar på hjärnans villkor
  • Edward af Sillén
  • Björn Alberts om kommunikationen kring Volvo Ocean Race
  • Anna Kleinwichs Magnusson

Story 2016 äger rum på den alldeles nyrenoverade Vasateatern i centrala Stockholm, ett stenkast från Centralen. Konferensen avslutas med "after conference" med mingel, nätverkande och förfriskningar i teaterns foajé.

 

 

Program

Program för Story 2016, nytt program kommer i maj 2017!

10.00Välkommen till Story 2016

Anna Kleinwichs Magnusson återkommande beskriva fem trender inom skriftlig kommunikation.

10.15Att skriva på hjärnans villkor

Hjärnan är i fokus inom många områden idag. Man talar både om neuroledarskap och neurokommunikation. På vilket sätt kan hjärnforskningen hjälpa oss att bättre förstå hur vi kan nå ut med våra budskap, beröra våra läsare och nå maximal effekt?

Tomas Dalström har skrivit boken ”Bäst i text ‑- Läseboken/Skrivboken” och i höst släpper han sin nya bok ”Stör mig inte ‑- din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag”. På Story 2016 går han igenom hur läs- och skrivprocessen fungerar ur hjärnans perspektiv – och hur du skriver texter som kommunicerar på hjärnans villkor. Du får konkreta råd och verktyg för effektivare kommunikation, men också tankeväckare och aha-upplevelse

11.00Förmiddagspaus med förfriskningar

11.20Prata som en president

I höst är det presidentval i USA. Vi har under våren och sommaren i media fått se och höra Hillary Clinton och Donald Trump argumentera, debattera och sälja in sina budskap. Hur skiljer sig deras kommunikationsstilar och argumentation mot varandra, och hur är de jämfört med våra svenska politiker?

Marcus Oscarsson, politisk kommentator på TV4, kartlägger hur Hillary Clinton och Donald Trump kommunicerar för att vinna väljarnas förtroende – och underminera varandra. Det är strategisk kommunikation på högsta internationella nivå.

12.00Lunch

13.00Content Marketing Extreme – innehåll värt 4,6 miljarder

Volvo Ocean Race är världens femte största sportevent utifrån medial räckvidd och antalet åskådare. Utifrån det fick Björn Alberts uppdraget att både öka publik och publikengagemang och levererade ett resultat som slog alla tidigare rekord. Hör berättelsen, rik på bilder och video, om vad de gjorde för att femdubbla antalet videovisningar och nå 1,7 miljarder TV-tittare.

Björn Alberts, Marketing och Communication Director för senaste upplagan av Volvo Ocean Race, berättar om hur han nådde framgång genom att skapa innehåll och engagera med en ny sorts storytelling.

13.45Att skriva för både människa och maskin

Webbcopybyrån Birger & Blom vill lyfta språkets betydelse i en annars visuellt förknippad miljö ‑- webben. Vi måste idag tänka på att vi skriver för både människor och maskiner och använda språket som ett digitalt verktyg för att skilja ut den egna webbplatsen från den stora mängden. Med en språklig strategi kan du påverka de algoritmer som webben är uppbyggd av och skapa vägar in till just din webbplats och göra den synlig i söknätverk som Google och sociala kanaler.

Caroline Birgersson ger dig praktiska kunskaper om att skriva för webben, kunskaper du kan använda direkt i ditt dagliga arbete.

14.30Eftermiddagskaffe

15.00Med 200 miljoner i publiken

Eurovision Song Contest 2016 från Globen i Stockholm blev en formidabel succÉ. Sveriges Television har hyllats världen över för tre förstklassiga sändningar och inte minst har lovord strötts över programledarna Petra Mede och Måns Zelmerlöw.

Edward af SillÉn berätta om arbetet med idÉ och manus och om det nära samarbetet med Petra och Måns.

15.45Alexander Bard om att kommunicera i en kommunikativ värld

För första gången i mänsklighetens historia har det blivit praktiskt möjligt för världens sju miljarder människor att koppla ihop varandras drömmar i realtid. Verktyget är välbekant; Internet. Ett dramatiskt möte mellan metafysik och teknologi. Nu förvandlas tidigare passiva mottagare av framtiden istället till aktiva deltagare. Den participatoriska tidsåldern är här. Och den påverkar och förändrar spelregler på ett revolutionerande sätt.

Alexander Bard pratar om hur vi idag i realtid skapar innehåll och förändring tillsammans. För första gången i mänsklighetens historia. En historisk revolution i paritet med en gång talspråket, skriftspråket och boktryckarkonsten. Med engagerande iakttagelser, nya tolkningar och pedagogiskt språk bjuder han på en lika utmanande som inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen.

16.45Konferensen avslutas

Frida Boisen sammanfattar, avrundar och avslutar Story 2016

17.00"After conference"

Vi bjuder på mingel, dryck och möjlighet till nätverkande

Fakta

Konferensinbjudan

Nytt program kommer i maj 2017