Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stockholm Project Summit 

Välkommen den 15 november på Fotografiska i Stockholm!

 

Stockholm Project Summit är en konferens för dig som arbetar i projekt. 

Med avstamp i traditionell projektledning kartlägger vi byggstenarna bakom att framgångsrikt leda projekt idag och imorgon. Oavsett om du arbetar i projekt dagligen eller bara ibland. Praktisk kunskap blandas med aktuell forskning, spännande case och inspiration.

Samtiden och framtiden utvecklas omkring oss och morgondagens snabbrörliga arbetsmarknad belönar dig med kompetens att effektivt och framgångsrikt arbeta i – och leda – projekt. Under Stockholm Project Summit tittar vi på projektledarens framtida karriär; den kunskap och förmåga vi kan investera i idag – för att konkurrera lika framgångsrikt imorgon.

Konferensen Stockholm Project Summit

Vi som arbetar i projekt möter redan idag en snabbrörlig och krävande vardag.

Betydelsen av förhandsstudier ökar, precis som kraven på effekthemtagning och vikten av det individuella ledarskapet. Förutsättningarna i närområde och omvärld kan förändras inom loppet av ett projekt. Samtidigt står många organisationer inför förändringar och du som projektledare måste visa ledarskap även när ingen leder dig.

Stockholm Project Summit är en konferens för dig som arbetar i projekt. Med avstamp i traditionell projektledning är vår ambition att kartlägga byggstenarna bakom att framgångsrik leda projekt i dag och i morgon. Vilka handfasta verktyg kan adderas, vilka strategier kan appliceras och vilket brus kan reduceras?

Vi bjuder på föreläsningar och intervjuer med bland annat Henrik Fexéus om maktspel och manipulation, Mona Riabacke om beslutsfattande, omvärldsspaning med Marcus Oscarsson, en inblick i LKAB:s hisnande projekt att flytta staden Kiruna, Skatteverkets IT-projekt värt miljarder kronor, riskhantering, aktuell forskning kring projektledning – och mycket mer!

Välkommen till Stockholm Project Summit, en inspirerande mötesplats för hela branschen. Vi ses den 15 november på Fotografiska i Stockholm!

 

Program

Onsdag 15 november 2017

09.30 Registrering och morgonkaffe

10.00 Konferensens moderator hälsar välkommen och inleder konferensen

10.15 Projektledarens beslut förändrar allt

Mona Riabacke, Fil.Dr. i risk- och beslutsanalys föreläser tankeväckande om hur vi som projektledare fattar beslut. Vi får en öka förståelse för hur vi människor fungerar när vi kommunicerar och tar beslut, leder andra och om vikten av att agera trots motstånd.

  • Varför fattar vi beslut som vi gör?
  • Hur kan vi fatta bättre beslut i en snabbt föränderlig värld?
  • Hur når vi fram med vårt budskap till andra människor?

11.00 Förmiddagspaus

11.20 Att flytta en stad

6 000 människor, 3 000 bostäder och 450 000 kvadratmeter offentliga och kommersiella lokaler måste flytta när LKAB gräver under Kiruna. Hela den nuvarande stadskärnan avvecklas – och återuppstår tre kilometer österut. LKABs projekt att flytta Kiruna är häpnadsväckande i sin omfattning. Under detta visuella samtal bjuder Tjabba Nordanfjäll, projektledare på LKAB, på en unik inblick i ett av de största projekt som någonsin genomförts i Sverige.

12.00 Lunch

Time13.00 På omvärldsspaning med Marcus Oscarsson

Som projektledare är det viktigt att ibland höja blicken från det egna projektet och öka medvetenheten om omvärldsfaktorer som kan påverkar projektet, eller projektets uppdragsgivare, direkt eller indirekt.

TV4-profilen Marcus Oscarsson har på bara ett par år etablerat sig som en av våra främsta politiska kommentatorer och omvärldsanalytiker. Hans enkla, tydliga och mycket personliga språk har bidragit till ett ökat intresse för politik och världsfrågor. Följ med Marcus på en omvärldsspaning, fyra månader efter att Donald Trump flyttat in i Vita Huset och ett drygt år innan svenskarna går till val. Vilka utmaningar står vi inför i Sverige och internationellt?

13.45 IT-projekt värt tusentals miljoner

Skatteverkets digitalisering har skett stegvis och positionerat Sverige som ett av världens mest moderna och digitala samhällen. På Stockholm Project Summit bjuder Skatteverkets verksamhetsutvecklare Kay Kojer på ett insider-samtal om hur man inom myndigheten kontinuerligt driver samhällskritiska IT-projekt.

14.30 Eftermiddagspaus

15.00 Planera för flexibilitet. Förändring är din enda konstant

Projektledarens fundamentala uppgift är ordning, har vi lärt oss. Det finns ett tydligt uppdrag och ambitionen är att utföra detta så välplanerat, strukturerat och effektivt som möjligt.

Men ofta ser vår vardag annorlunda ut och projektledarens arbete är rörigt. Projekt utsätts för kontinuerlig extern påverkan och människor, möten och åsikter cirkulerar. Ledarskap och riktning kan vara vagt eller till och med förändras.

Hur kan vi själva förändra syn, förväntan och förhållning till vårt arbete – för att få ännu bättre resultat? Lär dig att hantera den enda konstanten – förändring. Andréas Hansen-Nilsson forskar om projektledning och arbetar som universitetslektor och enhetschef för Företagsekonomi vid Handelshögskolan på Örebro universitet. På Stockholm Project Summit applicerar han sina studier på din vardag.

15.30 Vem äger framtidens risk?

Framtidens riskhantering bygger på ett transparent arbete med de hot som varje enskilt projekt ställs inför. Transparent riskhantering, från affärsidé till projekt, skapar nya möjligheter.  Men vad är risk idag? Hur förändras vår syn på risk i takt med att omvärlden förändras – och vilka praktiska tips och metoder kan vi nu direkt ta med oss och applicera på vårt arbete, oavsett bransch?

Eva Hansen, seniorkonsult på Semcon och utbildare inom riskhantering, pratar om identifiering och bedömning av risk enligt nya metoder samt statistik kring riskhantering i förhållande till projekts framgång. Hon ger också användbara praktiska tips.

16.00 Maktspel och manipulation i projekt

En framgångsrik projektledare får alla med sig. Men hur? Henrik Fexeus är bästsäljande författare, mästermanipulatör och psykologisk illusionist. I en blixtrande föreläsning lär han dig att läsa tankar, blixtsnabbt skapa goda relationer med människor omkring dig och tekniker för att agera övertygande och få människor att följa dig.

16.45 Moderatorn sammanfattar dagen

17.00 Konferensen avslutas och vi bjuder på "after conference"

Fakta

Tid och plats

Onsdag 15 november på Fotografiska i Stockholm. Adress: Stadsgårdshamnen 22, ca 10 minuters promenad från T-bana Slussen.

Konferensavgift

4 900 kr inkl för- och eftermiddagskaffe, lunch samt avslutande vin och mingel.

Bokning

Välkommen med din bokning genom att ringa 08-600 62 00 eller genom att e-posta till konferens@foretagsuniversitetet.se  Du kan också boka dig på hemsidan www.foretagsuniversitetet.se