Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

 

Planeringen av nästa års konferens pågår som bäst och programmet kommer att publiceras här på hemsidan allt eftersom det börjar bli klart, så håll utkik!

Nedan ser du hur programmet såg ut vid den välbesökta konferensen som genomfördes för en tid sedan.

 

Den 24 och 25 oktober 2016 var det dags för årets konferens för dig som arbetar med ekonomi och redovisning! Välkommen till två innehållsrika dagar, fyllda med nyheter! Konferensen ägde rum på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Programmet för 2017 håller på att planeras.

Ekonomi- och redovisningsdagarna

Innehåll för 2017 kommer så småningom

Konferensens moderator, kommunikationsexperten Elizabeth Kuylenstierna, kommer tillbaka och bjuder bland annat på råd om hur man kan positionera sig själv och sina kunskaper. 

Redovisningsspecialisten Eva Törning berättar om alla förändringar i Årsredovisningslagen och börsanalytikern Peter Malmqvist beskriver aktuella omvärldsfaktorer som påverkar varandra och företagens ekonomiska situation.

Under de två dagarna får du bland annat ta del av följande:

  • Redovisningsnyheterna 2017 – alla förändringar i Årsredovisningslagen och dess inverkan på K2 och K3
  • När ekonomiska vindar vänder – rådande och kommande konjunktur
  • Aktuella skatteregler
  • Hur stärker jag mig själv – som ekonom?

Dessutom belyser vi ekonomers arbetssituation nu och i framtiden! Resultatet av en alldeles färsk undersökning bland redovisningsekonomer presenteras nämligen under konferensen och deltagarna får också själva vara med och tycka till om sin arbetsmiljö!

Försäkra dig om en plats redan i dag genom att anmäla dig på telefon 08-600 62 00 eller per e-post konferens@foretagsuniversitetet.se.

Hjärtligt välkommen till Clarion Hotel Sign i Stockholm den 24-25 oktober 2016!

Program

Måndagen den 24 oktober 2016

12.30Kaffe och registrering

13.00Välkommen till Ekonomi- och redovisningsdagarna 2016!

Elizabeth Kuylenstierna inleder konferensen.

13.10Redovisningsnyheter 2017

Eva Törning från Grant Thornton berättar om de ändringar som börjar tillämpas på årsredovisningarna för helåret 2016 och hur de förväntas påverka K3 och K2. Hon informerar också kort om de viktigaste förändringarna inom IFRS i och med införandet av IFRS 9 om finansiella instrument, IFRS 15 om intäktsredovisning och IFRS 16 om leasing.

14.10Paus

14.30Konsten att göra affärer i andra länder – få kugghjulen att rulla utan gnissel

Jan Hansson, Vice President Collection Klarna och CEO Ident Inkasso, beskriver konsten att göra affärer i Sverige och med andra länder i Europa. Han ger även konkreta tips på hur man kan jobba med styrmodeller för att få kugghjulen att rulla utan gnissel.

15.15Eftermiddagskaffe

15.45När ekonomiska vindar vänder

Peter Malmqvist om rådande och kommande konjunktur. Han beskriver börsens, företagens och ekonomins utveckling, lyfter fram makroekonomiska trender och aktuella omvärldsfaktorer som påverkar varandra och företagens ekonomiska situation:

Det ekonomiska läget i Sverige i dag

Dagens och morgondagens viktigaste marknader

Tre tips till alla som vill se in i framtiden

16.45Positionera dig och dina kunskaper

Elizabeth Kuylenstierna ger praktiska tips på hur man blir bättre på att stärka sitt eget varumärke genom att kunna kommunicera.

17.15Paus och möjlighet att checka in

18.15Gemensam middag

Tisdagen den 25 oktober 2016

08.30Elizabeth Kuylenstierna sammanfattar gårdagen och introducerar dagens program

08.40Momsfällorna du bör undvika

Senaste nytt om momshantering

Annika Nordqvist från Grant Thornton redogör för de senaste nyheterna inom momsområdet och ger flera praktiska och konkreta exempel.

09.30Outsourcing – hot eller möjlighet?

Helena Lustig från Visma Services beskriver framtidens ekonomifunktion med hjälp av outsourcing, pratar best practice och ger några kundexempel. Hon pekar även på trender och statistik när det gäller outsourcing och ”nearshoring”.

Susanne Telby, redovisningschef, med sig av sina lärdomar och ger några snabba tips på vad man ska tänka på vid ”insourcing”.

10.10Förmiddagskaffe

10.30Tid för effektiv redovisning – en bristvara 2016?

Marlene Blomquist.

11.00Nya skatteregler och förmånsbeskattning 2017

Yngve Gripple.

Aktuella regler

Beloppsgränser 2017

Tillfälle att ställa frågor

11.45Lunch

13.00Balans i ekonomin, på jobbet och i livet

Olof Röhlander, lär oss konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda.

14.00Konferensen avslutas med eftermiddagskaffe

Fakta

 

Tid och plats

24-25 oktober på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Konferensavgift

7 500 kronor exkl. moms, vilket inkluderar två dagars konferens enligt program, dokumentation, lunch, kaffe och middag den 24 oktober.

Bokning

Ring 08-600 62 00 för bokning. Det går också bra att boka sig på webben: www.foretagsuniversitetet.se alternativt via e-post till konferens@foretagsuniversitetet.se.

Om du får förhinder, överlåt gärna platsen till en kollega! Det kostar ingenting att avboka sig fram till tre veckor före konferensen. Vid senare avbokning debiteras 25% av avgiften fram till en vecka före konferensen. Därefter debiteras hela avgiften.

Övernattning

För dig som vill bo på Clarion Hotel Sign i samband med konferensen har hotellet ett specialerbjudande. För bokning av hotellrum ring 08-676 98 00 och uppge bokningskod R-627437.