Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer

La Grande Finale: Linnea Henriksson

2019-02-18 Lotta Eriksson

Linnea Henriksson tillhör den nya generationens artister med många strängar på sin lyra. I samtalet med Titti kommer också här ordet "mod" upp. Hon har alltid vågat göra saker på sitt eget sätt. Hon beskriver sig som en "rastlös själ och lite otålig" - men "kändis" har hon alltid velat bli. Och utifrån det blev hon målmedvetet artist och därmed också sin egen chef. Hon tog saken i egna händer helt enkelt.

Linnea beskriver sin framgångsrika resa och kanske allt egentligen på allvar började med "Jumpin Jack flash" i Idol. Hon är både artist, låtskrivare och producent - en bild som inte alla tar till sig och förväntar sig. 

– Där kan man känna, i sin ledarroll och i den position jag har, det är mitt projekt, att det är konstigt att det ändå inte är självklart att jag äger de olika rollerna, konstaterar hon.

Vidgade Vyer 2019 avslutas med ett innerligt och fint samtal med en skärpt artist/sångerska/låtskriverska/producent/bandchef som må ha blivit känd för att "gå sina egna vägar", men som ödmjukt hittat smarta sätt att förhålla sig till sitt ledarskap. Visst kan hon ibland kan känna sig litet ensam i sin roll och visst kan det ibland vara knepigt att vara chef för bandet, där även hennes pojkvän ingår, visst kan det ibland vara ett problem att alltid bli jämförd med andra - men hon uppskattar det hon gör och tycker att det är mäktigt att fortfarande vara på den nivån att folk vill ha mer!

– För mig handlar det om att alltid fortsätta få stå på scen och drömma mig bort i de historier jag berättar, avrundar Linnea Henriksson.