Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer

Att bryta normer...

2020-02-19 Helena Segerstedt

Vi bjöds in i ett väldigt trevligt samtal emellan Stina Wollter och Titti Schultz där de berör ämnet aggressiv marknadsföring, dålig självkänsla, att våga vara obekväm samt att klara av att vara den man är. Marknadsföring är utmanande och den göder sig på människors osäkerhet. Vad kan man påverka innan man dör? Kvinnor vill till stor del alltid fixa till/släta över för att inspirera vilket blir en del av vardagen. Här gäller det att våga stå emot. Wollter var med i Let´s Dance, ytligt? 

Titti presenterar också sedan ett klipp från Stinas instagram på en vacker dans med Stinas mamma innan hennes bortgång, vilket gjorde att samtalet tog en annan vändning. Vi är väldigt tacksamma för den stunden som vi fick vara med om. 

Vi fick tillstånd att använda en bild på Stina och hennes mamma. 

Att få uppleva villorskärlek sent i livet, mirakulöst. Med demensen blev Stina vacker för sin mor, en tidigare ganska klumpig unge. - Det var inte helt enkelt att växa upp i familjen Wollter. 

Vi återgick till det ursprungliga samtalet. Att bli utmålad som modig och vara en förebild gör att Stina opponerar sig för kategoriseringen och etiketteringen. Att fått hamna i ett fack som fel, ful och tjock -Du är en sådan kvinna. På grund av åsikter som sådan så dör människor. De gäller att skapa rum kring kroppen. Att leva i den kroppen som man föds i ger också möjligheter att exponera den oavsett. Stina skulle önska att kunna dansa runt i bikini utan att bli kränkt av andra. Ingen hade reagerat på det om det hade varit Zlatan, Paulo Roberto och Carolina Gynning, för då hade det varit helt ok eftersom det handlar om kroppsform. Sociala media är smutsigt. Viktigt att inte döma den som försöker ändra sig! Vem är Stina Oscarsson? Jo, hon var en (i Stinas tycke) Sveriges skarpaste hjärnor. Tidigare chef för radiochef som förlorade sitt jobb när hon gick ut med sin psykiska ohälsa, hon var bl.a. kronisk anorektiker. När hon ville träffas, så kände Stina sig inte mottaglig för ett möte bl.a. eftersom hennes syster dog pga. av sin anoreksia samt hur skulle det se ut om de skulle träffas: Moder Svea möter en linjal? När Stina diskuterade saken med sin dotter så sa hon: Dissar du henne pga. sin psykiska ohälsa? -FUCK! När de sedan träffades och diskuterade näthatare använde Wollter krigsordsterminologi. Oscarsson avbryter då och säger: Genom att använda sådan terminologi så stärker du dem. -FUCK! Mötet har hjälp mycket och efter det träffar hon rätt "osorterade människor"

 

Har du tänkt på att den som hatar försöker att kommunicera. 

Rachael Molin använder sig av (copy & paste) från Wollters Instagramsvar. Stina tjänar ingenting på att hon har över 240 000 följare, men hon tar sig tid (3,5tim per dag) att svara på inlägg och kommentarer. Mest för att visa strategier och för att om möjligt förhindra självmord. Vad är skillnaden mellan personligt och privat? 

Stina Wollter är också konstnär!