Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Vidgade Vyer

Assistentens tid är nu

2022-06-14 Mikaela Lilliesköld

Att Daniel är en nörd när det kommer till rollen Executive Assistant går det inte att ta miste på. Så helt klart är han på helt rätt plats med sitt engagemang och delar med sig av sin framtidsvision.

Han börjat hårt med att trycka ner oss med ord som krig och pandemi, men vänder snabbt och är tydlig med att assistentens tid är nu!

Vi får en snabbkurs i omvärldsbevakning som låter oss förstå hur Företagsuniversitet jobbar fram sina utbildningar.

Daniel säger att robotarna kommer ta över världen – nej de gör han inte – det var ett test för att se hur noga du läser!

Vad han däremot säger är att olika typer av arbetsuppgifter kommer värderas olika i framtiden. Finns det ett automatiserat sätt att göra en repetitiv uppgift så kommer det med all sannolikhet att utvecklas i den riktningen. Detta kommer å andra sidan lägga stort värde på ”mänskliga” uppgifter. Känna av stämningar, koordinera på ett snabbtänkt, EQ helt enkelt.

Man förlorar inte hela jobbet över en natt. Man förlorar det lite i taget.

Vi får det konkreta tipset att ta kontroll över det nya sättet att arbeta digitaliserat.

Ta kontroll över ett nytt sätt att jobba som är delvis digitaliserat, gör en lista enligt nedan:

1. Hur ser din samling uppgifter ut
2. Kommer jag göra detta om 3-5år
3. Kommer detta vara MER värt om 3-5år?

Många egenskaper som vi i det här gänget delar med varandra är extremt viktiga för den framtid som ligger för oss. Vår arbetsgrupp är vana vid att hitta lösningar, uppfinna saker, lära om, lära nytt, ändra, knyta kontakter, knyta ihop kontakter – framtidens arbetsgivare kommer fokusera allt mer på vem du kan bli, inte vilken bakgrund du har.

Vi lever i en värld i ständig förändring och det kräver förändringsbenägna medarbetare

Assistentens tid är nu!