Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stora Servicedagen

"Vår allra största tillgång är vår personal"

2019-11-12 Marlene Berglund

Wilhelm Hård af Segerstad är operativ direktör för kommersiell ombordverksamhet på Viking Line och ansvarig för servicen ombord på rederiets sju fartyg. Viking Line fick i år utmärkelsen Sveriges Bästa Service i sin klass. På Stora Servicedagen medverkar Wilhelm i ett samtal om service.

Vad tycker du och Viking Line är god service?

God service är när vi lyckas överträffa våra gästers förväntningar. Bjuda på det lilla extra, något våra gäster inte förväntat sig. Det behöver inte alltid röra sig om så stora saker. Ibland räcker det med en gest, ett leende, helt enkelt att uppmärksamma gästerna individuellt.

Varför tror ni att ni fick utmärkelsen Bäst i Sverige på service i er klass?

Vår allra största tillgång är en mycket engagerad och kunnig personal. Det är tack vare dem vi lyckats så bra.

Talar ni ofta om er service internt, t.ex. när ni nyanställer?

I Viking Lines strategi talar vi om selektiva kvalitetsfaktorer, vi satsar speciellt mycket på sådant våra gäster värdesätter mest. God service är det som gästerna värdesätter allra högst. Vi har fartygsvisa målsättningar för våra kvalitetsområden, vi arbetar aktivt med målstyrning på avdelningsnivå. Utfallet följer vi kontinuerligt upp via kundundersökningar. Allt det här i nära samverkan med vår personal, det är ju de som dagligen möter våra gäster och vet vad som efterfrågas. Alla nyanställda ombord får en serviceintroduktion när de inleder sitt arbete på fartygen. För de som arbetat längre är service en del av vardagen.

Har du varit med om någon gång du då har fått ”oförglömlig” service?

Flera gånger. Själv uppskattar jag mest sakkunnig service, med en liten twist av humor. En god middag på en restaurang i trevligt sällskap, där personalen kan berätta om allt från råvaror till tillredning. Kanske ytterligare en historia om vad som inspirerat menyn. Låter som en kväll på Viking Line. God mat är ett av våra kvalitetsområden.

Välkommen till Stora Servicedagen den 20 november på Berns!