Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stora Servicedagen

Stora Servicedagen 2019 - Ari Riabacke

2019-09-16 Marlene Berglund

Inspiratören och "beslutsdoktorn" Ari Riabacke kommer till Stora Servicedagen den 20 november. Där kommer han att tala om hur vi kan leda oss själva och andra i en snabbt föränderlig värld, om vikten att vara sig själv och att våga för att nå sina mål. Här har vi frågat Ari om hans tankar kring service.

Vad är bra service för dig?

Ok service är jag när det i första steget blir som man kan förvänta sig, för t.ex. det pris man har betalat eller av den tjänst eller vara man köpt. BRA service är när man får det där lilla extra, det oväntade, det där som inte kostar någon iblandad något mer men som adderar ovärderligt med värde, det som gör att man återkommer, rekommenderar och minns!

Vad kan vi göra för att ge varandra bra service?

Det enklaste är egentligen att börja med sig själv – hur vi vill jag bli bemött? Vilken service vi jag själv ha? Och sen, det enklaste ”tricket” av dem alla, är att vara intresserad och vilja väl. Vill man väl och är genuint intresserad av den man ger service – oavsett vad saken gäller – så blir det bra, det blir det lilla extra – det man minns.  Vill du vara intressant, var intresserad!

Har du något exempel på när du har fått imponerande service?

Ja, många gånger och ibland när jag i mitt jobb rest på uppdrag i Sverige och utomlands. Senast när jag kom till ett event i södra Sverige och jag vid ankomst till konferensanläggningen blev serverad färskpressad juice, en riktigt god kaffe och en surdegsbaguette utan att ha frågat efter det. De hade räknat ut att jag hade rest länge och att det nog skulle ”sitta fint” – och det gjorde det! 

Vill du inspireras av Ari? Välkommen till Stora Servicedagen den 20 november på Berns i Stockholm!