Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stora Servicedagen

LKF satsar på service, enkelhet och hållbarhet

2021-10-05 Marlene Berglund

LKF prisas för sin kundservice

Hannah Billberg är kundcenterchef på LKF (Lunds kommuns Fastighets AB). Hannah, som kommer från hotellbranschen, fick uppdraget att starta avdelningen som en åtgärd för att sätta mer fokus på kunden. LKF har drygt 10 000 lägenheter, ägs av Lunds Kommun, och har egentligen inga problem att hitta hyresgäster då det kommer många studenter till stan och många nya företag startas i Lund. Ändå satsar de på att bli ännu bättre vad gäller kundbemötande och service.

Hannah_Billberg

-  Även om vi just nu har folk som står i kö för att hyra våra lägenheter, så måste vi ju också se framåt för att fortsätta att vara attraktiva. Våra ledord är kundfokus, starka team och arbetsglädje och vi försöker få det att genomsyra alla våra processer och alla möten med våra kunder.

- Vi satsar bland annat på bemötandeutbildningar och på att få våra medarbetare att trivas på jobbet, för om medarbetarna känner arbetsglädje sipprar det ut till kunderna.

LKF har de senaste åren hamnat i topp och även tagit hem priset ”Kundkristallen” i Aktiv Bo:s årliga undersökning där man mäter NKI, nöjd kund-index, och där majoriteten av de allmännyttiga bostadsbolagen ingår. Man tittar på service, hur man tar hand om sina kunder, t.ex. hur snabbt man som hyresgäst kan få hjälp, på trivsel och trygghet och på själva bostäderna.

Vi satsar på enkelhet och hållbarhet

Hannah säger att synen på bostaden har förändrats under pandemin. Hyresgästerna har tillbringat mycket mer tid i sina hem och det får vissa följder. Man är mer medveten om och reagerar snabbare på småfel, retar sig oftare på sina grannar och soprummet fylls snabbare när folk beställer hem varor i stället för att handla i affär. Så kundmötena har blivit fler under pandemin.

LKF nöjer sig inte med att ligga i topp i undersökningen. De har bland annat planer framöver att satsa mer på digitalisering, att underlätta för hyresgästerna att t.ex. kunna följa en felanmälan digitalt. Det ska vara enkelt att vara hyresgäst hos LKF. De testar nu också ett pilotprojekt där hyresgästerna får tillgång till en bilpool och möjlighet att låna el- och lådcyklar. Ett bidrag till delningsekonomin som är bra för klimatet och ligger i tiden. De planerar också ett Blocket för hyresgästerna där man kan sälja och byta möbler, verktyg m.m. med varandra.

- Vår utmaning nu är att prioritera, det finns så mycket utveckling att göra. Och att få både medarbetare och hyresgäster att hänga med i våra planer och i utvecklingen. Det känns roligt och spännande, säger Hannah Billberg.

Hannah medverkar på konferensen Stora servicedagen den 25 november på Fotografiska i Stockholm.