Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stora Servicedagen

Att våga är att vinna

2019-11-20 Lotta Eriksson

Hur kan vi leda oss själva och andra i den snabbt föränderliga världen - hur kan vi vara oss själva och våga mer för att nå uppsatta mål? Beslutsdoktorn Ari Riabacke är här! Han har forskat i beslutsfattande i över 20 år.

– Människan har aldrig varit viktigare än tidigare och människor är service, inleder han.

Med en blandning av personliga erfarenheter och reflektioner och konkret forskning ger han en underhållande men väldigt tänkvärd bild av vikten av vilket mindset man har.

– Fundera över er inre kompass, vad är viktigt för er? Vi tror vi ska fatta de bästa besluten, men det handlar om att fatta de viktigaste besluten, understryker han.

– Är vi inte tydliga mot oss själva kan vi inte vara tydliga mot andra. Vad är det som driver oss och när vi rett ut det måste vi skrida till handling.

– Allas viktigaste uppgift är att få folk att växa och känna sig trygga. Då presterar de väl. Det är allas vår uppgift men framför allt den moderna ledarens. Det handlar om inställning och jag pratar ofta om en inställningskompass. Om det finns vilja finns det en väg, fortsätter han.

– Beslut ska inte fattas på rädslor och farhågor utan på drömmar och förhoppningar! Vi måste våga ta kliv som vi tidigare inte vågat ta. Rädslan att misslyckas har orsakat fler misslyckaden än misslyckadena i sig. Om vi inte tror på oss själva, vem ska då tro på oss? avslutar han.

Läs en intervju med Ari här!