Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stora Servicedagen

Annmarie bryter ny mark i sin roll som kundbemötandechef i Nacka kommun

2022-09-22 Marlene Berglund

Annmarie Palm är kundbemötandechef i Nacka kommun med uppgift skapa ett ”kundbemötande i världsklass”. Det handlar om mellanmänskliga relationer, samspel och medveten kommunikation.

Annmarie har en bakgrund som journalist och kommunikationsstrateg och har alltid haft fokus på kommunikation som skapar goda relationer. 2010 skrev hon boken ”Business behavior – uppför dig eller tappa affären”. Den handlar om ett modernt affärsmannaskap, där man tar hänsyn till allt från vanlig hyfs till inkludering och mänskliga rättigheter.

Nacka kommun är den första, och hittills enda, av Sveriges kommuner som har anställt en kundbemötandechef och Annmarie har själv fått forma sin tjänst och sitt uppdrag. Hon arbetar både internt och externt med att medvetandegöra hur viktigt bemötandet är.

Bemötande är allt

- Bemötande är allt. Allt vi gör tappar i värde om vi inte också bemöter varandra på ett respektfullt sätt. Det är så lätt att bli bortvald så det är viktigare än någonsin att vårda sina relationer.

- Hos oss i Nacka är det viktigt att alla medarbetare är med i vår satsning på kundbemötande. I det arbetet ingår det också att lyfta fram medarbetare från våra olika enheter och verksamheter för att berätta hur de jobbar med bemötande. Det inspirerar och ökar medvetandet samtidigt som det skapar en dynamik i organisationen.

Vi vill jobba både brett och djupt - och "på riktigt"

- Vi gör naturligtvis enkäter, men jag intervjuar också både kunder och medarbetare för att få större förståelse för det vi redan idag gör bra och det vi skulle kunna göra bättre. För mig är det viktigt att jobba både brett och djupt och ”på riktigt”. Min ambition är att vi ska certifiera oss i bemötande.

Annmarie och hennes kollega Anna-Karin Ryberg från Alkoholenheten i Nacka kommun kommer att medverka på Stora Servicedagen den 22 november i Posthuset i Stockholm. Läs mer och boka här!