Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stora Servicedagen

Stora Servicedagen

Går service att mäta?

Stora Servicedagen 2019-11-20

Efter en fantastisk fikastund ska vi nu få höra om hur service kan mätas och vad egentligen ServiceMind Index är.

Läs mer

Bäst i klassen på service

Stora Servicedagen 2019-11-20

Service Score gör en årlig konsumentundersökning där de frågar konsumenterna om vilka företag de anser har bäst service. Nu är det dags för Tilde de Paula Eby att samtala med två av årets vinnare om hur de ser på service och vilka framgångsfaktorerna är. 

Läs mer

Stora Servicedagen fortsätter

Stora Servicedagen 2019-11-20

Efter en fantastisk lunch (regnbåge med sotad- och kimchimarinerad pakchoy, picklad gurka, böngroddar och guchangmajonnäs serverad med jasminris) fortsätter Stora Servicedagen. Går det att sänka tempot utan att tappa farten? Det ska Trine Grönlund reda ut.

Läs mer

Kundbemötande - framtidens viktigaste konkurrensvapen

Stora Servicedagen 2019-11-20

Vikten av det mänskliga mötet är viktigare än någonsin. Det är utgångspunkten för Eva Gyllensvaan, som pratar om kundbemötande och hur oväntade problem ska lösas, genom "stretching". Hon talar bland annat om det goda mötets hörnpelare, nya kundgrupper och hur man vinner kunden från början.

Läs mer

Vi är igång

Stora Servicedagen 2019-11-20

Stora Servicedagen 2019 är igång och Kammarsalen på Berns är fullsatt till sista plats.

Läs mer

"Vår allra största tillgång är vår personal"

Stora Servicedagen 2019-11-12

Wilhelm Hård af Segerstad är operativ direktör för kommersiell ombordverksamhet på Viking Line och ansvarig för servicen ombord på rederiets sju fartyg. Viking Line fick i år utmärkelsen Sveriges Bästa Service i sin klass. Hur ser Viking Line på service och bemötande?

Läs mer

"Det bjuder jag på..."

Stora Servicedagen 2019-09-23

Trine Grönlund kallar sig själv en "passionerad världsmedborgare och slow-aktivist" som jobbat i bland annat New York inom IT- och reklambranschen. Idag driver hon det egna företaget Innergi-Labbet som arbetar med mental hållbarhet i högpresterande verksamheter. På Stora Servicedagen talar Trine om "Går det att sänka tempot utan att sakta farten". Vi har frågat Trine hur hon ser på service.

Läs mer