Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Stockholm Talent Summit

Sveriges bästa rekryterare: Jonas Chrigström

2016-05-23 Daniel Kjellsson

Stockholm Talent Summit är en heldagskonferens om framtidens rekrytering. Den 15 juni samlas branschen på Fotografiska i Stockholm. Som uppladdning till Stockholm Talent Summit publicerar vi nu en intervjustafett med landets ledande rekryterare.

Idag: Jonas Chrigström från Chrigström Consulting, rekrytering inom försäljning och marknadsföring.

Jonas, vad karaktäriserar en bra rekryterare?

– Jag skulle säga: Kombinationen att både förstå uppdragsgivarens kravprofil och marknadens utmaningar samtidigt som man ser kandidatens styrkor och lyssnar till dess karriärönskemål.

Vilka är dina starka sidor?

– Nyfikenhet och viljan att hjälpa personer till sitt nästa drömjobb. Jag strävar alltid efter att jobba som ett team med både arbetsgivare och kandidat. Jag tycker också att jag varit framgångsrik med att bygga ett starkt nätverk av oerhört duktiga människor som jag kan erbjuda spännande jobb till.

Hur tror du att rollen som rekryterare kommer att förändras?

– Vi kommer att se fler verktyg för matchning. Branschspecifika och som är helt mobilbaserade. LinkedIn som ensam spelare räcker inte till längre. Jag tror också att bakgrundskontroller kommer att spela en allt större roll framöver.

Mer?

– En sak det talas mycket om när jag möter kollegor i branschen är suget efter sätt att nå dem som inte aktivt söker nytt jobb, vilket ofta är de största stjärnorna. Bland de uppdrag som mitt bolag huvudsakligen arbetar med – försäljning och marknadsföring inom mediebranschen –  är det verkligen arbetstagarens marknad och då kommer också employer branding att bli viktigare.

Vad är det mest utmanande med att arbeta med rekrytering?

– Du är inte bättre än din senaste rekrytering, det gäller att toppleverera varje gång. Konkurrensen av andra duktiga rekryteringskonsulter och bolag är stor – det är alltid någon annan som vill åt dina uppdragsgivare. För att lyckas så är det viktigt att man utvecklas ihop med sina uppdragsgivare för att förstå deras marknad och utmaningar.

Nämn en branschkollega du respekterar.

Louise Junghahn, hon är skarp, ambitiös och nyfiken

- - - - - - - - - -  

Missa inte Stockholm Talent Summit den 15 juni. Vardagen förändras snabbt för alla som arbetar med rekryteringsfrågor. Nya och mer avancerade metoder finns tillgängliga, de sociala medierna och tekniken förändrar landskapet och forskningen på området går djupare. Stockholm Talent Summit ger global utblick och lokal insikt. Boka din plats idag.