Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Professionella presentatörer avslöjar

2014-05-06 Daniel Kjellsson

Den 19 maj går Företagsuniversitetets kurs Finslipa din presentationsteknik av stapeln, i skrivande stund återstår endast ett fåtal platser. Är du nyfiken, anmäl dig nu direkt.

Kursen riktar sig till dig som redan kan grunderna men är redo att utvecklas ytterligare. Fördjupade kunskaper, nya verktyg och specialmetoder vässar dig till att bli en än mer effektiv och professionell presentatör.

Under Företagsuniversitetets etikett Vi bjuder på Kunskap har vi tidigare publicerat artikeln Tre retoriska tips, skriven av Kjell Dahlin, författare och retoriker. Låt oss fräscha upp kunskaperna.

1. Skapa förtroende

Förtroende skapar du genom att visa målgruppen att du har förstått deras perspektiv, sett situationen genom ”deras glasögon”.

2. Måla upp tydliga bilder

Folk blir mer engagerade om de får en muntlig känslosam berättelse serverad än om du bara visar statisk sifferstatistik och diagram på en PowerPoint.

3. Lev dina värderingar

Folk har en tendens att mycket lättare komma ihåg andra människors handlingar framför deras ord. Se till att du lever dina värderingar. Inget är så skadligt för en människas trovärdighet som att säga en sak, men göra en annan.