Kontakta oss direkt på telefon 08-600 62 00

Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Konsten att köra riktigt hårt – och koppla av totalt

2015-03-08 Daniel Kjellsson

Framgångsexpert Annika Malmberg är en uppskattad föreläsare och coach. Senast vi på Företagsuniversitetet såg henne på “nära håll” var under Vidgare Vyer – vår konferens för assistenter och sekreterare.

annika-r-malmberg

Annika R Malmberg i sitt rätta element.

Nu har röken lagt sig och vi beslutade oss för att ringa upp Annika igen. Hon pratar ofta om människors bränsle, mod och styrka. Vi ville prata om raka motsatsen – avkoppling.

– Ja, men du måste förstå att en människas bränsle är lyckan i att uppleva framgång, börjar Annika. Det vill säga den härliga känslan av att klara av något som var förenat med en viss form av ansträngning. Det finns ingen gång som människor är så motiverade som när de andas lite framgång. Men det handlar också om att få ägna sig åt det man är bra på, det som ligger nära ens personliga läggning. Får jag använda mig av mina styrkor i mitt arbete och på min fritid så blir jag ofta en lyckligare och mer tillfreds människa.

Ja, men lugna puckar nu. Vi ska prata avkoppling. När du själv ska koppla av och ladda om, vad gör du då? 

– Jag kopplar helst av utomhus i naturen. Det finns inget som kan göra mig så lycklig och tillfreds som en löptur utmed havet eller bara runt min sjö som jag har här där jag bor. Jag och min man reser mycket och tar gärna med våra cyklar. Förra året upplevde vi Costa Ricas djungler, berg och stränder och i somras for vi till Alperna. När vi kom hem paddlade vi i Stockholms norra skärgård. Hade med tält och stormkök.

Vad är det med naturen som ger så mycket energi?

– Att vara nästan ensam i en orörd vacker natur ger massor av kraft. Men jag njuter också av att pusta ut på till exempel ett spa. Att veta att kroppen har fått sitt och sedan bara slappna av i en vacker lyxig miljö är magiskt. Många tror att jag aldrig vilar eller tar det lugnt, men det stämmer inte. Jag kan minsann ligga i soffan med fötterna högt och läsa tidningen jag med. Men jag skulle bli tokig om jag skulle bli liggande där en hel dag. Efter ett tag börjar det krypa i kroppen…

Vad gör dig riktigt inspirerad? 

– Att vara med glada människor som tycker om sig själva och det liv de har valt. Jag föredrar personer som är i utveckling och kan skratta åt motgångar och när saker och ting inte riktigt blev som de tänkt sig. Som hellre byter spår eller kavlar upp ärmarna och prövar igen, än blir arga och irriterade på tingens ordning. Glada människor sprider glädje omkring sig!