Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Företagsuniversitetet och Blogg100: 25 blogginlägg senare

2014-03-25 Daniel Kjellsson

Blogg100 är en svensk bloggutmaning som går ut på att publicera minst ett blogginlägg om dagen, 100 dagar i rad. Företagsuniversitetet har varit en del av denna utmaning sedan starten den 1 mars.

Idag, den 25 mars, publicerar vi således vårt 25:e inlägg (ledtråd: du läser det just nu) och vi har betat av en fjärdedel av vår gemensamma resa. Skål för det! Om du missat ett eller flera inlägg har vi här nedan samlat länkar till allt vi hittills skrivit.

Bild: Flickr-kontot Clever cupcakes.

Men först: Varför gör vi det här? Vad gör det för nytta att publicera ett blogginlägg om dagen i hundra dagar?

Som simpel bloggare är jag inte i position att tala för hela Företagsuniversitetet. Det som driver mig är möjligheten att fortsätta sprida kompetens, nyheter och information – oavsett om du för tillfället är redo eller intresserad av en utbildning via oss eller inte. Att vi ska hålla kontakten, helt enkelt.

Ytterligare en aspekt handlar om att fortsatt ligga i framkant. Företagsuniversitetet använde under en tid parollen “När bra vill bli bättre” och den beskriver väl hur vi ser på relationen mellan dig och oss. Vi är båda kompetenta. När du söker dig till Företagsuniversitetet handlar det sällan om ett behov av grundläggande kompetens. Oftare om att du är redo att vässa dig ytterligare, redo att ta nästa steg i karriären.

Således vill vi också kontinuerligt utmana oss själva. Om vi nås av en ny internationell undersökning vill vi analysera och kommentera. Vi vill själva dra slutsatser. Många av våra kärnbranscher är på väg att förändras i grunden och vi vill stå mitt i denna förändring; vara ett solitt stöd och bollplank när helst du behöver det. Vi vill vara en del av din väg framåt.

#1 - Microsofts säkerhetschef skriver thriller

#2 - OS är slut och så också debatten om hur vi stavar “Sotji”

#3 - Se Blockets film om säker näthandel

#4 - Stutterheim och den svenska regnrocken erövrar världen