Livslångt lärande, generella kunskaper och insikter utöver det vanliga

Blogg100 – Det hundrade blogginlägget. Om Företagsuniversitetet och den nyfikenhet som driver oss

2014-06-26 Daniel Kjellsson

Det känns som att kasta hatten, ta rektor i hand, glömma något diplom någonstans och sedan springa ut i solen. Även om jag är tillbaka redan i morgon.

Den 1 mars lanserade vi vår medverkan i blogg100 och idag marscherar vi stolta ut, 100 blogginlägg senare. Här kan du se samtliga texter

slut

Efter 25 blogginlägg skrev vi:

“Det som driver oss är möjligheten att fortsätta sprida kompetens, nyheter och information – oavsett om du för tillfället är redo eller intresserad av en utbildning via oss eller inte. Företagsuniversitetet använde under en tid parollen “När bra vill bli bättre” och den beskriver väl hur vi ser på relationen mellan dig och oss. Vi är båda kompetenta. När du söker dig till Företagsuniversitetet handlar det sällan om ett behov av grundläggande kompetens. Således vill vi också kontinuerligt utmana oss själva. Vi vill vara en del av din väg framåt.”

Hur utmanar man då sig själv – och dig – med texter som Barack Obama surar över selfie, Vad heter “food truck” på svenska? och Rånare sprutas med skum

Jo, vi tror på nyfikenheten. Som amerikanska programmeraren och nätaktivisten Aaron Swartz en gång sa: “What people call intelligence just boils down to curiosity.” Vi kan inte stå vid varandras sida och diskutera ditt professionella liv med dess utmaningar och möjligheter utan att hela tiden själva befinna oss mitt i det. Röra oss från extrem till extrem och tillbaka.

Man måste springa ut och vara där. Läsa, tycka och tänka så mycket man kan. Högt, lågt, smalt och brett. För någonstans där emellan finns någonting som gör oss alla bättre.

Tack för den här tiden, vi ses i morgon!